Un inel ce i-a aparţinut lui Hitler, găsit într-un lac

Autor: , in Externe / 12 septembrie, 2018, 12:37

Un „vânător” de comori a găsit într-un lac din Austria un inel ce i-a aparţinut lui Adolf Hitler. Inelul găsit pe fundul lacului de către vânătorul de comori avea inscripţionat numele fostului dictator, scrie RomâniaTV.

Gerhard Zauner petrecuse aproape 60 de ani încercând să descopere o colecţie de artă ce fusese furată şi răspândită, probabil, Europa.

În 1959, în timp ce făcea scufundări în Lacul Toplitz, împreună cu prierteni de-ai săi, Zauner a găsit 72 de milioane de lire sterline în monede britanice contrafăcute, datând din perioada nazistă, scrie Daily Star.

El nu s-a oprit doar la acestea. Zauner se poate lăuda în prezent cu arme şi explozibili folosite în timpul celei de-al Doilea Război Mondial , dar şi cu insigne şi alte obiecte din acea perioadă.

Zauner şi-a deschis şi un muzeu privat, în care se regăsesc toate „descoperirile” lui de-a lungul anilor.

Dar cea mai preţioasă „posesie” a sa este uimitoare: Gerhart a descoperit un inel de argint pe care era gravat un craniu şi cu data de 20 Aprilie, 1889, gravată în interior. Data de pe inel corespunde zilei de naştere a lui Hitler şi a fost inscripţionată pe toate bijuteriile naziste pentru a le arăta astfel ofiţerilor că el este „căsătorit” cu ei, scrie Daily Star.

Mai mulţi generali nazişti şi-au aruncat „comorile” în Lacul Toplitz pentru a-şi şterge astfel trecutul, după război. Dar nu au reuşit să şi le recupereze.

Zauner a mai spus că unele dintre aceste vestigii din perioada nazistă nu vor mai fi expuse publicului. Şi aceasta, din cauză că guvernul austriac a confiscat vestigii de o mare valoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X