Poate că noile modele de iPhone nu aduc anul acesta nimic deosebit, fiind mai curând un upgrade al iPhone X, dar fanii Apple nu au de ce să fie dezamăgiți.

Mai puțin mediatizat, noul Apple Watch seria 4 este cu adevărat un gadget uimitor, prin faptul că aduce o inovație în premieră mondială: este primul dispozitiv portabil care poate face un electrocardiogramă.

Această analiză putea fi realizată până acum doar în cabinetele medicale sau de către medici, cu un EGK portabil. Iată că de acum înainte acest test complex și esențial pentru cardiaci va putea fi făcut și cu ajutorul unui ceas inteligent.

Funcția este posibilă datorită unui nou senzor, electric, cu care este dotat ceasul. Realizarea unui EKG durează doar 30 de secunde, iar rezultatul este păstrat sub forma unui document PDF, astfel încât poate fi arătat și unui medic.

Prin această nouă funcție, Apple Watch poate salva milioane de vieți, alertând din timp utilizatorii atunci când observă anomalii cardiace, care ar putea fi fatale.

Noul Apple Watch mai are alte două noi funcții importante: trimite notificare atunci când observă un puls prea scăzut sau în caz de fibrilație (bătăi neregulate ale inimii). Prin urmare, va fi un ajutor uriaș pentru bolnavii de inimă.

Și design-ul este schimbat la noul smartwatch. Ecranul este mult mai mare, edge-to-edge, iar procesorul este de două ori mai rapid ca la modelul anterior. Bateria razistă 18 ore.

Ceasul este disponibil în culorile  negru, gri, auriu. Prețul pornește de la 399 dolari, pentru modelul cu GPS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •