(FOTO) Revoluție de la Lexus: Camere video în loc de oglinzi laterale

Autor: , in Auto / 13 septembrie, 2018, 14:21

Lexus a anunțat că sedanul ES va fi disponibil opțional din luna octombrie cu camere video în loc de oglinzi laterale, iar imaginile vor fi afișate în interiorul mașinii pe două ecrane de 5 inch.

Lexus ES va deveni peste numai o lună primul model de serie din lume care poate fi achiziționat opțional cu camere video în loc de oglinzi laterale.

Camerele video vor fi instalate pe ușile față ale modelului și vor avea dimensiuni semnificativ mai mici decât oglinzile laterale tradiționale. Imaginile captate de camerele video sunt transmise pe două ecrane cu diagonala de 5 inch amplasate în interior, la baza montantului A.

Japonezii afirmă că sistemul afișează imaginile potrivite în mod automat, atunci când șoferul semnalizează că vrea să vireze la stânga sau la dreapta sau atunci când intenționează să dea cu spatele. De asemenea, șoferul are posibilitatea de a selecta manual zona preferată afișată pe ecran pentru a obține o vizualizare cât mai bună a mediului înconjurător.

Lexus afirmă că există și alte avantaje ale utilizării camerelor video: vizibilitatea este îmbunătățită, iar zgomotul generat de vânt este redus. În plus, camerele video sunt construite astfel încât să reziste la acumularea de apă și zăpadă.

Pentru început, opțiunea de a introduce camere video în locul oglinzilor tradiționale este disponibilă doar pe piața din Japonia.

Audi a anunțat la sfârșitul lunii mai că va introduce de asemenea opțiunea unor camere video în locul oglinzilor laterale pe modelul electric e-tron. Acesta va fi prezentat peste numai câteva zile, însă va fi disponibil pentru achiziție abia în 2019. Pe de altă parte, Mercedes a anunțat cu numai câteva zile în urmă ca noul camion Actros va avea opțional camere video în loc de oglinzi laterale, iar imaginile vor fi afișate pe ecrane cu diagonala de 15 inch.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X