Un contestatar al lui Putin care a pătruns pe teren la CM 2018, la terapie intensivă: „A fost otrăvit”

Autor: , in Externe / 13 septembrie, 2018, 13:21

Unul dintre membrii grupului Pussy Riot, care a pătruns pe teren în timpul finalei CM 2018, a ajuns la spital, după ce şi-a pierdut temporar vederea şi nu a mai fost capabil să meargă. Cei din formaţie anunţă că Pyotr Verzilov ar fi fost otrăvit.

„Prietenul şi fratele nostru Pyotr a ajuns la reanimare, la terapie intensivă. Viaţa lui este în pericol. Noi credem că a fost otrăvit”, au scris cei de la Pussy Riot pe Twitter.

Problemele lui Pyotr au fost raportate miercuri noapte, când un alt membru al formaţiei le-a transmis celor de la Meduza că acesta s-a îmbolnăvit brusc. După alte două ore, starea lui s-a agravat. „Mai întâi şi-a pierdut vederea, apoi nu a mai putut vorbi şi nici măcar nu a mai putut merge”, a spus Veronika Nikulshina, iubita acestuia. Lui Pyotr i s-ar fi făcut rău după ce a fost audiat de un tribunal.

Pe lângă cele 15 zile de închisoare, Veronika Nikoulchina, Olga Pakhtoussova, Piotr Verzilov şi Olga Kouratcheva au primit și o interdicție de 3 ani la evenimentele sportive. A fost pedeapsa maximă pe care o puteau primi.

Cei 4 au pătruns pe teren în minutul 53 al finalei Cupei Mondiale din 2018, când Franța conducea cu 2-1 împotriva Croației. Meciul a fost oprit pentru scurt timp, iar Lovren l-a bruscat pe unul dintre „invadatori”, înainte ca stewarzii să îi scoată de pe teren.

Formaţia Pussy Riot este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012, generând revolta comunităţii internaţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X