La Chișinău tocmai a început „Congresul Mondial al Familiei”, organizat sub egida președintelui Igor Dodon și care urmează să se desfășoare până la 16 septembrie.

Reuniunea, organizată cu mult fast la Palatul Republicii, a fost deschisă chiar de către președintele Igor Dodon, care se pare că se simte mult mai bine după accidentul de mașină suferit duminica trecută.

Finanțat de sponsori ai separatismului din Donbas

Principalii sponsori ai Congresului Mondial al Familiilor sunt Konstantin Malofeev și Vladimir Iakunin, doi oligarhi ruși conservatori care au legături strânse cu Kremlinul și care finanțează inițiativele ortodoxe creștine și prietenoase cu Rusia în fostele țări sovietice și în Occident.

Konstantin Malofeev este cunoscut mass-media pentru legăturile apropiate cu administrația de la Kremlin, fiind și unul dintre principalii finanțatori ai activității cunoscutului geopolitician rus, Alexandr Dughin, considerat unul dintre ideologii panslaviști cei mai influenți în prezent.

Oligarhul ortodox a intrat în atenția mass-media și datorită finanțării revoltelor pro-ruse din Crimeea și Donbas, fostul premier separatist al Republicii Populare Donețk, Alexandr Borodai, fiind un apropiat și angajat al lui Konstantin Malofeev, potrivit Karadeniz-Press.

În 2014, oligarhul a organizat și finanțat desfășurarea la Viena a unui adevărat summit al extremei drepte din statele UE și nu numai, printre invitați numărându-se Marion Marechal-Le Pen, lidera Frontului Național din Franța (care a pierdut recentele alegeri prezidențiale din Hexagon), Volen Sidorov, liderul partidului bulgar Ataka, Heinz-Christian Strache, liderul FPO (extrema dreaptă din Austria), dar și Alexandr Dughin.

Vladimir Iakunin,, șef al căilor ferate din Rusia din 2005, a fost inclus în 2014 în lista cetățenilor ruși sancționați de SUA pentru ocuparea Crimeei, dar de asemenea pentru relația sa apropiată cu Putin.

Un alt sponsor al congresului ar fi „Fundația Primei Doamne”, soția președintelui Igor Dodon. Și de data aceasta nu este însă clar de unde această fundație a găsit resurse financiare pentru organizarea unui astfel de eveniment.

Deputata care vrea ca toate femeile să aibă copii cu Putin, pe post de invitată

Una dintre adeptele „Congresului Mondial al Familiei”, prezentă și la Chișinău, este deputata rusă Elena Mizulina, devenit în 2014 cunoscută la nivel mondial după ce a venit cu o propunere ce a făcut înconjurul lumii.

Mizulina le-a invitat pe rusoaice să-i nască copii lui Putin, după care să îi dea unor instituții speciale devotate „patriei mamă”.

Aceasta a introdus chiar și o propunere legislativă în acest sens în Duma de Stat. Femeia dorește ca orice rusoaică să poată primi prin poștă, contra unei taxe, materialul genetic al președintelui. După naștere, copilul ar urma să fie crescut în instituții speciale, devotate patriei mamă și președintelui Federației Ruse.

Copiii ar urma să formeze elita politică și militară a țării, în vreme ce mamele lor ar urma să primească beneficii din partea statului.

Fără Kiril

Deși președintele Igor Dodon anunța anterior că la evenimentul său va participa și Patriarhul rus Kiril, acesta a anunțat recent că nu va mai vizita Chișinău.

Mai este de menționat că ultimul congres, din 2017, s-a desfășurat la Budapesta, sub egida premierului ungar Viktor Orban.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •