Ambasada Germaniei la Chișinău a dezmințit știrile false prezentate săptămâna trecută de către trustul controlat de liderul PD Vladimir Plahotniuc, privind anumite amenințări cu moartea a personalului diplomatic de la Berlin.

„Conform poliţiei şi autorităţilor germane de securitate acum o săptămână (pe data de 7.9.) în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate”, se arată în reacția instituției.

Ambasada Germaniei condamnă felul în care trustul de presă al lui Plahotniuc a prezentat aceste știri false.

„Reacţiile şi relatările contrare în presă sunt eronate. Declaraţiile false de acest gen periclitează încrederea cetăţenilor Republicii Moldova în informaţii verificabile şi fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene şi scot în evidenţă importanţa profesionalismului şi independenţei mass-media”, mai menționează ambasada germană într-o declarație pentru presă.

Amintim că la 7 septembrie, în știrile de la postul Publika TV se afirma că „diplomații și angajații Ambasadei Moldovei la Berlin sunt amenințați cu moartea de către membrii unei grupări islamiste. Personalul ambasadei și al consulatului a fost evacuat la solicitarea serviciilor speciale din Berlin. Polițiștii le-au cerut angajaților să-și ia copiii de la școală”, întrucât aceștia ar fi fost amenințați cu moartea.

Astfel s-a încercat a demonstra că profesorii turci extrădați ar fi făcut parte din anumite grupări extremiste.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •