Autorităţile din Marea Britanie au criticat dur interviul celor două persoane care „seamănă cu suspecţii” în cazul Skripal, apărut pe un post de televiziune rusesc, catalogându-l drept o „insultă la adresa inteligenţei publicului” şi „un fals”, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că interviul este „foarte ofensator”.

„Minciunile din acest interviu dat unui post de stat rusesc sunt o insultă la adresa inteligenţei publicului. În plus, sunt o ofensă puternică adusă victimelor acestui atac oribil şi apropiaţilor acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Din păcate, am ajuns în punctul în care trebuie să aşteptăm.. Poliţia a construit un caz solid, cu multe dovezi împotriva celor doi. Sunt căutaţi şi am luat toate măsurile necesare pentru arestarea lor şi aducerea lor în faţa justiţiei din Marea Britanie, dacă vor face vreodată un pas în afara Rusiei”, a adăugat acesta.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a criticat de asemenea interviul televizat, potrivit Mediafax.

„Este momentul să oprim ştirile false apărute la televizor- lumea şi-a dat seama de implicarea Rusiei în acest incident”, a transmis Hunt printr-un mesaj pe Twitter.

Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov, acuzaţi de autorităţile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal şi pe fiica sa cu un agent neurotoxic în oraşul Salisbury, au declarat într-un interviu difuzat pe postul rus televiziune RT că au vizitat oraşul în calitate de turişti, în special pentru catedrala istorică.

Bărbaţii s-au plâns în presa locală că vieţile le-au fost date peste cap de aceste suspiciuni şi anunţă că aşteaptă scuze oficiale de la Londra.

Cei doi ruşi au ajuns pe lista neagră după ce detectivii britanici au descoperit fiecare mişcare a lor în cele două zile petrecute în Regatul Unit. Ajunşi la Londra pe 2 martie, bărbaţii au efectuat un drum în oraşul Salisbury a doua zi, vizită caracterizată drept o misiune de recunoaştere. Ulterior, ei au făcut încă un drum în localitate, ocazie cu care anchetatorii cred că au otrăvit cu Novichok uşa casei lui Serghei Skripal. Variantă negată de ruşi.

În ciuda declaraţiilor din interviu, un oficial de la Londra i-a acuzat pe Boshirov şi Petrov că fac parte din serviciul de informaţii al armatei ruse, GRU. Ei au fost puşi sub acuzare în absenţă, iar Marea Britanie a anunţat că vor fi arestaţi dacă vor părăsi vreodată Rusia.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here