10 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 – 33 de ani, din Chișinău, au reținute pentru comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari în cluburile de noapte. Cinci dintre ei sunt studenți, iar unul din cei reținuți, anterior a fost cercetat pentru huliganism, jaf și tâlhărie, fiind condamnat la 4 ani cu suspendare, iar la momentul reținerii fiind în termen de probă.

Reținerea a avut loc pe parcursul săptămânii, în cadrul unei operațiuni efectuate de către ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Rîșcani.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că membrii grupării au creat o schemă prin care comercializau clienților din mai multe cluburi de noapte din capitală, droguri de tipul pastilelor ecstasy și marijuană hidroponică. Totodată, pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control în incinta locurilor de agrement, procurând droguri la prețul de 200 – 350 lei, pentru o pastilă Ecstasy.

În urma a 29 de percheziții efectuate în Chișinău, polițiștii au depistat și ridicat 550 de pastile Ecstasy, 50 de pastile psihotrope Alprazolam, aproximativ 50 grame de marijuană hidroponică, mijloace bănești provenite din comercializarea drogurilor, aparate artizanale destinate consumului de droguri, cântare electronice la scara mică.

Forțele de ordine au stabilit că drogurile au fost aduse pe teritoriul Republicii Moldova, pe cale de contrabandă, din una din țările Uniunii Europene.

Valoarea drogurilor confiscate este de aproximativ 200 000 lei.

La moment, 10 persoane din cele reținute se află în arest, iar una se află sub control judiciar. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, persoanele reținute riscă o pedeapsă de la 7 la 15 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •