(VIDEO) Filipine: Cel puțin 25 oameni au fost ucişi de taifunul Mangkhut

Autor: , in Externe / 16 septembrie, 2018, 10:12

Creşte numărul celor ucişi în Filipine, după trecerea unui super-taifun. Cel puţin 25 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce nordul ţării a fost măturat de cea mai puternică furtună care s-a format în regiune anul acesta. Rafalele de peste 300 de kilometri pe oră au smuls acoperişuri, faţadele clădirilor şi copaci din rădăcini. În plus, au dus la întreruperea curentului electric în cea mai mare insulă a arhipelagului filipinez transmite Digi24

Taifunul Mangkhut s-a năpustit asupra nordului Filipinelor cu rafale de peste 300 de kilometri pe oră. Urgia a smuls acoperişuri, a scos copaci din rădăcină şi a provocat zeci de alunecări de teren, în urma cărora mai multe localităţi au rămas izolate. Sute de mii de oameni nu mai au curent electric, după ce vântul puternic a pus la pământ stâlpii de înaltă tensiune.

5 milioane de oameni din nordul ţării s-au aflat pe traseul taifunului, iar câteva mii au fost nevoiţit să-şi părăsească locuinţele

Oraşe afectate arată ca după un bombardament. Iar pagubele sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Taifunul care s-a abătut asupra coastei nordice filipineze e cel mai puternic din acest an. Mangkhut se îndreaptă acum spre sudul Chinei şi Hong Kong.

-Toată lumea se teme de acest taifun, este foarte speriată. Când vor veni valurile, apa va lua totul cu ea.

Taifunul Mangkhut are un diametru de 900 de kilometri şi se deplasează cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Abia marţi ar urma să fie retrogradat la stadiul de furtună tropicală.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X