(VIDEO) Încă un gol senzațional, marca Ibrahimovic: Cum arată reușita nr. 500

Autor: , in Sport / 16 septembrie, 2018, 15:30

Golul 500 din cariera lui Zlatan Ibrahimovic nu putea fi unul banal. Şi nici nu a fost. Suedezul a reuşit o nouă execuţie antologică pentru a intra într-un grup select, din care mai fac parte doar Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, adică jucătorii reprezentativi ai acestei generaţii.

Atacantul de 36 de ani a înscris în minutul 43 al partidei Toronto FC – Los Angeles Galaxy, printr-un procedeu acrobatic, desprins parcă din filmele cu arte marţiale. Californienii erau conduşi cu 3-0 şi au pierdut în cele din urmă cu 5-3. Dar Ibra tocmai făcuse istorie.

Suedezul este doar al treilea fotbalist în activitate care a marcat 500 de goluri în carieră, pentru echipele de club şi naţională. Ceilalţi sunt Messi şi Ronaldo.

Ibrahimovic are 438 de goluri pentru echipele de club la care a evoluat (Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United şi LA Galaxy), în 747 de meciuri, iar celelalte 62 de reuşite au venit în cele 114 apariţii pentru Suedia.

În acest sezon din Major League Soccer, Zlatan are deja 17 goluri în 22 de prezenţe. Cu toate acestea, Galaxy are emoţii în privinţa calificării în play-off. E la 6 puncte de Portland Timbers, ocupanta locului 6 în Conferinţa de Vest.

„Din punct de vedere personal, e ceva fantastic. Probabil că am mai multe goluri marcate decât au băieţii e pe teren meciuri jucate la un loc. E ceva uriaş, evident.

Nu ştiu câţi au reuşit să marcheze 500 de goluri în carieră, dar eu sunt unul dintre ei. Ar fi fost mai plăcut dacă reuşeam să câştigăm meciul, dar am reuşit această performanţă şi nu o noi ascunde”, a declarat Ibrahimovic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X