Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, a primit citație pentru a se prezenta la Inspectoratul General de Poliție. În citație însă nu este specificat motivul solicitării de a se prezenta la poliție, însă potrivit lui Bilețchi, chemarea ar avea legătură cu incidentele care au avut loc la Marșul Centenar pe 1 septembrie.

„Am fost „citat” de poliție. Citația trimisă de poliție trebuie să poată demonstra faptul că a fost primită. De obicei se înmânează personal, prin scrisoare recomandată, sau chiar se lipește pe ușa casei, conform procedurii legale pentru a putea proba faptul recepționării ei. Eu am primit o scrisoare aruncată în poștă, de multe ori le-am primit întârziat sau nu au mai ajuns deloc la mine. Nu există probă că a ajuns la mine”, spune Bilețchi.

Acesta spune că în scrisoare nu este specificat pe ce cauză este chemat și care este statului său procesual, or Codul de procedură penală prevede expres „calitatea procesuală și obiectul cauzei”.

De asemenea, acesta spune că nu se spune clar dacă e o cauză contravențională sau penală. „Or, acest lucru este important la stabilirea unui șir de evenimente și cadrului juridic în care mă aflu. La fel, nici citația nu ne spune care sunt consecințele pentru neprezentare. Sfidând iarăși art.237, al. 4) – se menționează consecințele legale în cazul neprezentării”, declară Președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

„În grabă dau din prostie, sistemul face greșeli grave și se compromite din ce în ce mai mult. Pe latură juridică, comite erori demne de premiul CEDO pentru încă un caz pierdut de Republica Moldova.
Pe plan politic – intră într-o incapacitate totală de a controla situația prin mijloace „democratice” și recurg la bâtă. Presimt o perioadă complicată și istovitoare, cu judecăți și niște probleme de timp/nervi/dreptate. Să fim solidari, susținerea voastră m-a ajutat să câștig toate judecățile de până acum!”, a scris Vlad Bilețchi pe o rețea de socializare”, mai spune Bilețchi.

Amintim că pe data de 1 septembrie, în cadrul Marșului Centenar, au avut loc mai multe incidente, soldate cu agresarea unioniștilor. Aceștia au fost îmbrânciți, târâți pe jos și loviți de oamenii legii. Unioniștii au depus plângere la organele competente pentru a elucida dacă acțiunile mascaților au fost legale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here