Sursa foto: Andrei Năstase/ facebook.com

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, califică numirea Silviei Radu pentru funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale drept o palmă dată specialiștilor în medicină, cărora le sugerează să nu se descurajeze. Politicianul insinuează că ar putea dispărea fonduri pentru „consultanța spaniolă”, amintind și despre covorul de flori cumpărat în perioada când Radu era primară interimară a municipiului Chișinău.

Năstase consideră că avem nevoie de dezvoltarea domeniului medical, ci nu de experimente pe el de către „indivizi-orchestră”, criticând decizia democraților de a o înainta pe fosta sa contracandidată pentru fotoliul de edil al capitalei la funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Numirea Silviei Radu în funcția de ministru a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aruncă în derizoriu unul din cele mai importante domenii sociale precum e medicina. Este o palmă dată fiecărui specialist în medicină și o desconsiderare ingrată a tuturor celor care ani de zile au încercat să mențină la un nivel decent acordarea serviciilor medicale, chiar dacă nu au avut cele mai bune condiții”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, el afirmă că Silvia Radu ar fi un manager mediocru și o persoană pregătită să execute orice capriciu al lui Plahotniuc.

„În loc să facă totul pentru a reforma sistemul medical, pentru a stopa exodul celor mai buni specialiști, pentru a facilita accesul oamenilor la serviciile curative de calitate, puterea de la Chișinău a ales să-și întărească pozițiile prin numirea în funcția de top a ministerului a unui manager mediocru, a unei persoane obiediente, certate cu bunul simț, gata să execute orice capriciu al coordonatorului de rele, Plahotniuc”, se mai arată în postarea liderului PDA.

Adresându-se medicilor, Andrei Năstase îi îndeamnă să nu accepte ca mediocritatea să pună stăpânire pe domeniul medical și să reziste.

„Orice dictatură sfârșește rău și zilele regimului anti-popular din Moldova sunt numărate. Epoca celor gata să facă orice în numele stăpânului va trece repede. Împreună cu Dvs. vom reforma domeniul parte a căruia sunteți și vor veni timpuri când în funcțiile-cheie din sistem vor fi promovați specialiștii, profesioniștii cei mai buni, cei mai valoroși, capabili cu adevărat să reformeze, să dezvolte, să sporească eficiența medicinii noastre în interesul oamenilor. Până atunci, însă, să fim atenți la fonduri, să nu dispară pentru „consultanța spaniolă”, ca și plățile noastre pentru energie sau pentru covoare electorale de flori”, notează Năstase.

Astăzi, Igor Dodon a semnat decretul de demitere a Svetlanei Cebotari din funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, drept urmare a remanierilor anunțate ieri de liderilor democraților, Vlad Plahotniuc. Astfel, aceasta ar putea fi înlocuită de Silvia Radu. Președintele țării a precizat că va analiza candidatura și se va expune ulterior.

Ieri, Silvia Radu a promis că, în calitate de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, va munci pentru ca moldovenii să aibă parte de servicii medicale mai bune și de echitate socială.

Vezi și: Ala Nemerenco: „Așa plecări masive din sistemul medical nu au fost înregistrate niciodată”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here