Silvia Radu a dat 30.000 de lei din bugetul municipal unei Asociații care amenința Ucraina că va trimite 4.000 de mercenari

Autor: , in Politic / Populare / 19 septembrie, 2018, 16:31

Asociația Obștească „Congresul Comunităților Rusești din Republica Moldova”, afiliată lui Ilan Șor, și a cărui directorul este președintele de onoare al partidului „Șor” – Climenco Valerii a primit subvenții peste 170.000 lei din bugetul municipiului Chișinău. Această firmă se ocupă, în principal, de „caritate politică”.

Interesant este faptul că, banii în visteria asociației au continuat să fie vărsați, chiar dacă directorul asociației a amenințat Ucraina că va trimite 4.000 de mercenari.

Climenco este un politician controversat în Republica Moldova. Acesta a fost în centrul mai multor scandaluri de corupție. În calitatea sa de președinte a „Congresului Comunităților Rusești” a făcut mai multe declarații răsunătoare. Astfel în 2014, Climenco îl amenința pe președintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov, că va trimite 4.000 de militari ruși din Republica Moldova pentru apărarea populației rusofone din Ucraina, conform unei analize a Centrului de Politici și Reforme.

Aceste declarații cu tentă extremistă nu i-au încurcat acestuia să obțină subvenții din bugetul municipal. Astfel pe parcursul anilor 2016 – 2018, prin deciziile lui Dorin Chirtoacă, ale lui Nistor Grozavu și ale Silviei Radu, asociația acestuia a primit peste 170.000 de lei subsidii pentru diverse proiecte din bugetul statului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X