Sursa foto: EU/ Max Becherer

Europarlamentarul german Michael Gahler, autorul unui raport privind relația UE cu țări din Vecinătatea Estică, îi transmite liderului Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, că nu mai poate să fluture steagul european în timp ce se poartă ca un „stalinist”, în special cu oponenții săi politici.

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Gahler a transmis că UE a fost foarte activă în a presa Guvernul de la Chișinău să rămână pe calea europeană, însă din cauza că oamenii sunt dezamăgiți de PDM, condus de Vladimir Plahotniuc, iar acesta și-a asumat guvernarea europeană, moldovenii sunt dezamăgiți și de UE.

„Oamenii sunt dezamăgiți de UE deoarece sunt dezamăgiți de partidul lui Plahotniuc. Asta este nedrept, deoarece noi am fost foarte activi în a presa acest guvern să rămână pe calea europeană. Eu însumi i-am spus (lui Plahotniuc – n.r.) de mai multe ori: „nu poți flutura steagul european în timp ce te porți ca un stalinist” și mă refer în special la modul în care își tratează oponenții politici, în special la țară. Pe de-o parte este viața săracă de la țară, iar pe de altă parte steagul european fluturat în fața președintelui pro-rus Dodon. Situația este toxică pentru țară”, spune oficialul.

Gahler atrage atenția autorităților și asupra faptului că investigația privind furtul miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar bate pasul pe loc, iar principalul suspect în dosarul fraudării celor trei bănci, primarul de Orhei, Ilan Șor, se află în libertate și părăsește teritoriul Republicii Moldova de fiecare dată când vrea.

„Din păcate așa numiții pro-europeni nu fac lumină în scandalul miliardului de dolari furat. Suspectul nr. 1 în acest scandal (Ilan Șor – n.r.) vine și pleacă din țară când vrea, se mișcă liber. Iată situații care produc frustrare în rândul populației”, a conchis europarlamentarul german Michael Gahler.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here