Mandatul primarului ales al Capitalei, Andrei Năstase, nu a fost validat deoarece așa a vrut Partidul Democrat din Moldova, condus de Vladimir Plahotniuc, deoarece democrații „n-au vrut și gata”. Astfel explică liderul PCRM, Vladimir Voronin, invalidarea scrutinului.

În opinia liderului comuniștilor, mandatul lui Năstase trebuia validat, deoarece și experții internaționali au constat că alegerile au decurs fără încălcări.

„Însăși invalidarea nu a fost corectă. Mandatul oricui nu ar fi fost, fără să dau nume, trebuia validat. Dacă rezultatele au fost corecte, atunci de ce nu au fost validate? Aceasta nu este doar opinia mea personală, noi nu am înaintat candidați și nu am participat deoarece nu a fost necesar ca să participăm. În politică, noi comuniștii, un pic ne pricepem. Cei care au participat, trebuia să se gândească. Nu doar concurenții electori, dar și experții internaționali au declarat că alegerile au fost corecte. Nu știu de ce le-a fost frică. Trebuia să îi permită lui Năstase să înceapă activitatea de primar”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni de la N4.

Voronin declară că, niciodată în perioada în care a deținut funcția de președinte de țară nu a încercat să anuleze anumite alegeri.

„Dacă cinstit a câștigat aceste alegeri, cu ce ocazie să mă opun? Să își exercite mandatul încredințat. Niciodată nu am pus sub semnul întrebării rezultatele dacă au fost obținute în mod legal”, susține liderul PCRM.

Vorbind despre decizia de invalidare a mandatului lui Năstase, Voronin declară că PDM a făcut asta deoarece așa sunt interesele, chiar dacă democrații s-au certat cu întreaga Europă.

„S-au certat cu toată lumea, cu toată Europa, pentru că nu au validat acest mandat. Nu au vrut și gata. Legea e lege, dar interesele sunt interese. Iată ce a fost aici”, a conchis liderul PCRM, Vladimir Voronin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here