Flota din Marea Baltică a Federaţiei Ruse desfăşoară un exerciţiu menit să testeze nivelul de alertă al forţelor navale din zonă, a anunţat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse.

Potrivit Ministerului, la exerciţiu iau parte 2.000 de militari şi 100 de vehicule, precum şi submarine şi avioane. Acestea din urmă au misiunea de a căuta şi de a urmări submarine inamice, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. În schimb, avioanele vor fi implicate în exerciţii de recunoaştere, de luptă pe distanţe scurte şi de aterizare pe nave, pe timp de noapte.

Acesta este al doilea antrenament din zona Mării Baltice din ultimele trei luni şi al treilea din decembrie 2017 încoace. Iar zilele trecute, Rusia a încheiat un exerciţiu militar susţinut în Orientul Îndepărtat, în apropierea Japoniei, relatează Protv.ro.

Toate acestea sunt, însă, doar cele mai recente exerciţii dintr-o serie lungă pe care Rusia a început-o ca urmare a izbucnirii crizei din Ucraina, în 2014.

Ele au fost organizate şi concomitent cu operaţiuni similare susţinute de forţele NATO, precum şi cu intensificarea rotaţiilor de trupe ale Alianţei în ţările ce se afla în vecinătatea Federaţiei Ruse (ex. Polonia, Ţările Baltice, România, Ucraina). De altfel, în cea din urmă, vor fi trimise trupe britanice cândva la sfârșitul acestui an, iar operațiunile de patrulare ale Flotei Regale din Marea Neagră vor fi intensificate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here