Curtea Constituțională a decis: Dodon este suspendat, din nou, din funcție

Autor: , in Politic / 24 septembrie, 2018, 11:47

Șeful statului Igor Dodon este suspendat din funcție, după ce a refuzat repetat să semneze decretele de numire a doi miniștri propuși de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Magistrații Curții Constituționale au dat curs sesizării democraților, prin care se cere suspendarea temporară a președintelui, în vederea depășirii blocajului instituțional generat de Igor Dodon, prin refuzul deliberat al acestuia de a executa obligația constituțională de numire în funcție a unor membri ai Guvernului la propunerea repetată a prim-ministrului.

Decizia vine în contextul în care șeful statului a decis să nu semneze decretele de numire în funcție a noilor miniștri propuși de PDM. El a acuzat că Silvia Radu nu ar fi specialistă în domeniul în care este propusă, în timp ce Nicolae Ciubuc, chiar dacă-i este consătean, ar avea probleme de integritate.

De menționat că, Silvia Radu a fost propusă pentru a conduce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului i-ar putea reveni lui Nicolae Ciubuc.

Igor Dodon a mai fost suspendat anterior, tot după adresări la Curtea Constituțională, în cazul desemnării ministrului Apărării Eugen Sturza și a promulgării așa-zisei legi „antipropagandă”. Decretele au fost semnate de fiecare dată de spicherul Andrian Candu, care i-a preluat atribuțiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X