(FOTO) De la „drumuri bune”, la WC-uri: În an electoral, ministrul Gaburici e tot mai activ

Autor: , in Politic / 24 septembrie, 2018, 17:29

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, este o figură activă a Guvernului Filip. De la inspectarea „drumurilor bune” ale PDM, care de fapt erau de o calitate proastă, ministrul a ajuns să inspecteze starea zonelor sanitare. Conform unui comunicat remis de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Gaburici a întreprins în acest weekend o vizită de lucru la gara auto din Hîncești.

Ministrul a verificat lucrările de finisare și amenajare a noii zone sanitare, și a discutat cu angajații gării și pasagerii, pentru a identifica și alte probleme cu care se confruntă aceștia și care urmează a fi soluționate.

„Începând cu 2019, va porni reabilitarea tuturor autogărilor din țara noastră. Am vizitat în toate aceste luni multe gări auto. Știu că starea multora lasă de dorit, sunt câteva în care nu există condiții elementare și asta este inadmisibil. Un exemplu este vizita mea la autogara Hîncești de acum câteva luni. Atunci zona sanitară era undeva în afara autogării, într-o stare groaznică, imposibil de apropiat. Am reușit să construim o nouă zonă și de astăzi avem condiții bune în incinta autogării, în curând va fi amenajată și camera specială pentru mame cu copii. Dar mai avem mult de muncă și sunt necesare investiții mari”, se arată în comunicat.

„Odată cu programul de parteneriat public-privat inițiat recent, vom avea autogări reabilitate peste tot în țară. Trebuie să avem condiții bune – grupuri sanitare amenajate și curate, săli speciale pentru mame cu copii, unde să se poată odihni și schimba scutece, săli de așteptare cu aer condiționat vara și căldură iarna. Condiții normale pentru toți cetățenii care circulă anul împrejur, dar și turiștii care vin să ne viziteze și aleg să folosească transportul public”, a menționat Chiril Gaburici, în cadrul vizitei.

Lucrările de construcție a zonei sanitare au fost efectuate începând cu iunie 2018. Conform datelor, fluxul zilnic de pasageri în Gara auto Hîncești este de circa 1000 persoane.

De menționat că, în contextul alegerilor parlamentare miniștrii din Guvernul Filip au devenit foarte activi, aceștia mergând tot mai des în teritoriu. Până și premierul Pavel Filip a vizitat un sat în care a fost reparat drumul, în cadrul programului „drumuri bune” anunțat de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

Sursa foto: mei.gov.md

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X