Munteanu explică legătura dintre alegerile parlamentare și a patra suspendare a lui Dodon

Autor: , in Politic / 24 septembrie, 2018, 16:06

Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu, susține că, prin suspendarea președintelui Republicii Moldova din funcție pentru a patra oară, se urmărește mințirea alegătorilor, în apropiere de scrutinul parlamentar, precum că între PDM și PSRM ar exista o rivalitate.

„Joaca de-a Tom (Vladimir Plahotniuc) și Jerry (Igor Dodon) continuă. Și pentru că alegerile parlamentare sunt foarte aproape și pentru că oamenii trebuie mințiți în continuare că există o rivalitate adevărată între PD și PSRM, astăzi (ne)președintele Igor Dodon a fost suspendat din nou de CC pentru a-i permite lui Andrian Candu să semneze decretele de numire a miniștrilor Nicolae Ciubuc și a uzurpatoarei Silvia Radu”, a notat liberalul pe pagina sa de Facebook.

Totuși, potrivit lui Munteanu, nu-i mai crede nimeni. Mai mult, vicepreședintele PL menționează că „PD a abandonat retorica de integrare europeană de dragul viitoarei coaliții cu PSRM, adoptând politica indefinită ProMoldova, trâmbițată de mai multe luni de Igor Dodon și de Ilan Șor – stolnicul și paharnicul viitoarei coaliții pentru federalizarea Republicii Moldova”.

Citiți și: Dodon amenință magistrații CC, după ce a fost suspendat din funcție: „Vor trebui să plătească”

Astăzi, Igor Dodon a fost supendat temporar din funcție, ca urmare a refuzului de a semna decretele de numire în funcție a doi miniștri înaintați de PDM – Silvia Radu a fost propusă pentru a conduce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului îi va reveni lui Nicolae Ciubuc.

Anterior, Dodon a mai fost suspendat de trei ori: când a refuzat să-l numească pe Eugen Sturza ministru al Apărării, nu a semnat decretele de numire a șapte miniștri în ianuarie curent, dar și în cazul promulgării legii „anti-propagandă”. De fiecare dată, atribuțiile sale au fost preluate de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X