Andrian Candu: Mă întreb dacă mai avem nevoie de președinte

Autor: , in Politic / 25 septembrie, 2018, 17:21

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat astăzi că poate Republica Moldova nu mai are nevoie de președinte în condiţiile în care acesta, adică Igor Dodon „a decis că nu respectă legea”. Această reacție vine după ce decretele au fost semnate de către speacher care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țări, asta după ce Curtea Constituţională l-a suspendat temporar din funcție pe şeful statului, Igor Dodon.

„Nimeni nu este mai presus de lege şi toţi trebuie să respectăm Constituţia. În cazul în care preşedintele Igor Dodon a decis că nu respectă legea, sunt mecanisme care va impune respecatrea ei, mă refer la împuternicirile care sunt date preşedintelui ţării de către Constituţia Republicii Moldova. Regret această atitudine pentru că fiecare instituţie, fiecare oficial şi demnitar în stat trebuie să respecte legea şi să-şi desfăşoare activitatea în baza competenţelor. E deja a patra oară când se exercită funcţia unui preşedinte prin interimat şi îmi pun întrebarea dacă mai avem nevoie de instituţia Preşedinţiei în situaţia în care Parlamentul şi Guvernul îşi desfăşoară activitatea. Poate nu mai este nevoie să cheltuim bani pe Preşedinţie”, a declarat Andrian Candu.

De menționat că la 24 septembrie Curtea Constituţionala a constatat interimatul funcţiei de preşedinte după ce Igor Dodon a refuzat de două ori să semneze decretele de numire a Silviei Radu şi Nicolae Ciubuc în funcţia de ministru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X