(VIDEO) James Pettit, la final de mandat: Moldova merită ceva mai bun, un Guvern care contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor

Autor: , in Politic / Populare / 25 septembrie, 2018, 11:33

Oamenii din Republica Moldova merită o viaţă mai bună şi un guvern care funcţionează și contribuie la îmbunătățirea vieții de aici, deoarece Republica Moldova are un potențial enorm și trebuie dezvoltat. Acesta este mesajul Ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit, care își încheie mandatul în țara noastră.

James Pettit spune că pe timpul mandatului său în Republica Moldova a avut parte de multe experienţe interesante şi importante. Diplomatul menţionează că a studiat limba română timp de cinci luni la Washington înainte de a veni în țara noastră.

„Am avut multe experiențe frumoasă. Când am acordat scrisoarea de acreditare fostului președinte, Nicolae Timofti, a fost deosebit de interesant și plăcut pentru mine, cum multă mândrie, deoarece pe parcursul ceremoniei a cântat imnul național al SUA și m-am simțit că am ajuns la ceva foarte semnificativ în viața mea”, susține ambasadorul.

„Am studiat limba română 5 luni la Washington, înainte de a veni aici. Îmi place foarte mult această limbă frumoasă. Am continuat să studiez limba română. Pentru mine a fost o realizare importantă, pentru a demonstra respectul meu pentru poporul moldovenesc”, declară diplomatul.

Oficialul susţine că a fost foarte impresionat că moldovenii păstrează cultura şi tradiţiile, într-un mod puţin diferit decât în altă ţară.

„Această dragoste și pasiune pentru istorie, cultură, muzică, poezie, limbă este o realizare impresionantă. Mâncăruri tradiţionale ca sarmalele, plăcintele, mămăliga, totul este foarte delicios și cred că îmi va fi dor. Şi vinul este deosebit, este o comoară pentru ţară. Eu cred că în Statele Unite în viitor vom vedea mai multe vinuri din Republica Moldova”, spune ambasadorul.

Pettit este de părere că Republica Moldova merită un Guvern care să contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

„Cred că oamenii din Republica Moldova merită ceva mai bun în viață. Cred că oamenii merită un Guvern care funcționează și contribuie la îmbunătățirea vieții. Cred că Republica Moldova are un potențial enorm și trebuie dezvoltat. Trebuie să lucrăm împreună pentru a stabili o țară democrată, prosperă și care funcționează bine. Sperăm că în viitorul apropiat va fi membru a UE. Pe parcursul a 3 ani și 8 luni am avut experiențe plăcute și din când în când au fost și neplăcute, dar impresia finală este una foarte pozitivă. Sper că am contribuit cu ceva în această țară, în care va rămâne o parte a inimii mele”, a declarat Ambasadorului SUA la Chișinău, James Pettit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X