Ambasadorul Republicii Moldova la NATO, Lilian Darii, a efectuat o vizită de lucru la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE) al NATO în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Adjunctul şefului statului major al Direcţiei parteneriate militare, general-maiorul Odd Egil Pedersen.

În cadrul întrevederii a fost realizat un schimb de opinii cu privire la cooperarea Republicii Moldova cu Alianța Nord-Atlantică, în special implementarea Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO, Inițiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare, Procesul de Planificare şi Analiză (PARP).

Şeful Misiunii Republicii Moldova la NATO a mulțumit Alianței pentru sprijinul constant de care beneficiază Republica Moldova în procesul de reformare a sectorului de securitate şi apărare națională și a reconfirmat interesul autorităţilor de la Chişinău pentru consolidarea și extinderea cooperării în domeniile de interes. Lilian Darii a apreciat pozitiv sprijinul oferit în materie de instruiri și asistența la exercițiile cu participarea statelor membre și partenere NATO, care consolidează capacitățile naționale și contribuie la sporirea interoperabilității.

La rândul său, general-maiorul Odd Egil Pedersen a reconfirmat angajamentul Alianței pentru cooperarea cu Republica Moldova, pornind de la solicitările autorităților de la Chișinău și cu respectarea statutului de neutralitate. Oficialul NATO a exprimat recunoştinţă pentru contribuţia importantă a Republicii Moldova la consolidarea securităţii europene prin detaşarea contingentului militar în cadrul operațiunii de menținere a păcii KFOR din Kosovo.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here