„Orizont”: Soția unui turc expulzat din Moldova vorbește despre atitudinea din închisoarea unde se află acesta

Autor: , in Social / 28 septembrie, 2018, 15:14

Sevgi Celebi, soția directorului financiar al liceului „Orizont”, expulzat din Republica Moldova, susține că acesta nu a fost maltratat și că atitudinea față de deținuți în închisoarea unde stă Mujdat Celebi este mai bună față de altele din Turcia.

„Fratele soţului a fost la el în vizită la închisoarea din oraşul Tekirdag, lângă Istanbul. A spus că totul este bine, că nu a văzut să fi fost bătut, nu avea semne de bătăi pe faţă. Acest fapt ne-a liniştit un pic. Mă temeam, fiindcă în alte ţări cetăţenilor extrădaţi Turciei le-au fost îmbrăcaţi saci pe cap şi au fost bătuţi. În Turcia, în unele închisori, oamenii sunt maltrataţi, nu li se acordă servicii medicale, au dreptul să bea apă doar o singură dată pe zi. În închisoarea unde se află soţul se vorbeşte că atitudinea faţă de deţinuţi ar fi mai bună”, a declarat ea în cadrul unui interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Totodată, femeia a relatat că fiul cel mic a aflat recent despre cele întâmplate acum câteva săptămâni și a întrebat „dacă tata a fost prins de Erdogan şi dacă va fi omorât”.

Conform jc.md, duminica trecută, Sevgi Celebi, împreună cu copiii săi, a plecat din Republica Moldova.

La începutul lunii curente, șapte cetățeni turci, angajați ai rețelei de licee „Orizont”, au fost expulzați din Republica Moldova.

Citiți și: Autoritățile ar pregăti expulzarea din Republica Moldova a încă 48 de cetățeni turci

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X