Reacția Kremlinului la ultimele informații în cazul Skripal

Autor: , in Externe / 28 septembrie, 2018, 16:11

Moscova are nevoie de date concrete de la autorităţile britanice cu privire la cazul otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal şi nu poate trage concluzii privind vinovatul în acest caz numai pe baza unor informaţii media neconfirmate, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

El a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu mai doreşte să discute acest subiect din cauza lipsei de probe concrete, scrie Agerpres.

Site-ul de investigaţii Bellingcat a publicat la începutul acestei săptămâni o fotografie a unui bărbat care seamănă cu unul dintre suspecţii în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal.

Unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi de Londra de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia în luna martie în Anglia este colonel în Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU), al cărui nume real este Anatoli Cepiga, a transmis miercuri site-ul de investigaţii Bellingcat, citat de France Presse.

Un al treilea agent al spionajului militar rus care a întreprins o misiune de recunoaştere înainte de otrăvirea lui Skripal în oraşul britanic Salisbury a fost identificat de către poliţia anti-terorism şi serviciile de securitate, a relatat joi cotidianul Telegraph, citat Reuters

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X