Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova, a preluat Air Moldova, împreună cu datoria de circa 1,2 miliarde de lei.

Compania Civil Aviation Group a fost declarată câştigătoarea procesului de privatizare a companiei aeriane naţionale a Republicii Moldova, Air Moldova.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova şi a oferit pentru privatizarea Air Moldova preţul de 50 de milioane de lei, preluând totodată şi obligaţia datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei.

Air Moldova a fost preluată de Blue Air prin intermediul unei firme înființate în luna august a acestui an. În firma respectivă, Blue Air s-a asociat cu oamenii de afaceri moldoveni Andrei Ianovici, care controlează Aergrup, și Serghei Melnik, care deține Air Jet.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piața moldovenească, deținând circa 50% din transporturile aeriene de pasageri și având conexiuni cu țările din Comunitatea Statelor Independente și din Uniunea Europeană.

Compania dispune de șapte aeronave — două Airbus A320s, două A319s și trei Embraer E190s – și circa 550 de angajați.

În anul 2017 la bordul aeronavelor Blue Air au călătorit peste 5 milioane de pasageri în 16 ţări din Europa. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019 Blue Air aşteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here