Centrul de Politici și Reforme a lansat platforma de colectare a cazurilor de corupție și a situațiilor ce pot duce la corupție coruptie.cpr.md. Platforma este în regim de testare timp de două săptămâni, perioadă în care sugestiile și recomandările sunt încurajate.

„O treime din cetățeni refuză să plătească mită, conform sondajelor. Acesta este grupul nostru țintă. Apoi, vom ajunge și la ceilalți cetățeni și le vom explica care sunt tipurile de corupție, de ce trebuie de combătut astfel de practici și cum ar trebui să fie lucrurile de fapt. Astfel, misiunea noastră în acest proiect este să creștem proporția celor ce refuză să devină complici ai corupției”, spun autorii platformei.

CPR își propune astfel să creeze o comunitate de cetățeni care să lupte cu practici concrete care conduc la corupție.

„Pe platforma noastră cetățenii pot raporta cazuri de corupție, indicând care instituții sau despre ce fel de practici este vorba. Toate raportările sunt absolut anonime și nu trebuie sa conțină informații cu caracter personal. Cu cât mai multe cazuri colectăm, cu atât mai ușor vom putea identifica anumite tendințe și iniția campanii de advocacy pentru a pune presiune pe instituțiile statului și autoritățile locale să schimbe situația existentă. Împreună vom cere socoteală de la autorități”, mai spun cei de la CPR.

Autorii declară că nu au drept scop să presupună care sunt instituțiile și practicile cele mai corupte, ci vor să afle de la cetățeni care sunt problemele cu care se confruntă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here