Cum își propun autoritățile din Comrat să reducă numărul furturilor cu 80%

Autor: , in Social / 4 octombrie, 2018, 15:51

Membrii Consiliului de securitate al mun. Comrat, din care fac parte autoritățile publice locale, reprezentanții departamentelor și serviciilor din municipiu, agenții economici, organizațiile neguvernamentale, voluntarii și Poliția, au elaborat un plan de acțiuni pentru combaterea furturilor. Astfel, comunitatea din Comrat și-a propus să reducă numărul furturilor în municipiu cu 80% până la finele anului 2019.

Datele unui sondaj de opinie realizat în rândul locuitorilor municipiului Comrat arată că aproximativ 40% dintre respondenți au confirmat îngrijorare la acest capitol, menționând necesitatea implementării în comun a măsurilor necesare pentru rezolvarea acesteia.

În acest context, în următorii doi ani va fi lansată lansată o campanie de informare a locuitorilor municipiului despre modalitățile de prevenire a furturilor și cum să acționeze atunci când sunt martori ai infracțiunii.

„Pentru ca populaţia să conştientizeze necesitatea adoptării unui comportament preventiv, se vor organiza întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, directorii unităţilor şcolare, asistenţi sociali, reprezentanţi ai societăţilor comercioale, comunităţilor locale, organizațiile neguvernamentale, voluntarii și Poliția pentru identificarea şi dezbaterea problemelor existente la nivelul comunităţii şi transmiterea unor mesaje preventive”, se arată într-un comunicat emis de Poliția Republicii Moldova.

De asemenea, va fi implementat un program educativ în instituțiile de învățământ ale localității, pentru a reduce numărul de copii și adolescenți implicați în comiterea furturilor din locurile publice. Totodată, comunitatea își propune să instaleze 20 de camere video în cele mai aglomerate locuri ale orașului.

În primele opt luni ale anului curent, au fost înregistrate 58 cazuri de furturi de la întreprinderi, gospodării și locurile publice, suma totală a prejudiciului fiind de 623.000 de lei.

Consiliul de securitate comunitară al mun. Comrat a fost creat în anul 2017, cu suportul proiectului „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”. Proiectul este realizat de către Institutul de Politici Publice în colaborarea cu Inspectoratului General al Poliție și susținut financiar de către Departamentul de stat al Statelor Unite ale Americii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X