Deputații insistă; Dodon va trebui să promulge proiectul de lege privind transmiterea terenului Stadionului Republican Ambasadei SUA

Autor: , in Politic / 4 octombrie, 2018, 15:10

În ședința de astăzi, deputații au reexaminat și menținut votul adoptat anterior pentru transmiterea cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA).

Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina, 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietatea publică a statului. De asemenea, proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Tot astăzi, Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru completarea Codului Muncii cu norme care prevăd ca la 9 mai, pe lângă Ziua Victoriei, să fie sărbătorită și Ziua Europei. Proiectul a fost remis spre reexaminare de către șeful statului.

La fel, plenul Legislativului a menținut votul exprimat anterior pentru modificarea Codului audiovizualului, care stabilește unele sancțiuni aplicate radiodifuzorilor care au comis prima încălcare în reflectarea alegerilor de către mijloacele de informare.

Potrivit art.93 (2) din Constituție, preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, preşedintele promulgă legea.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X