Dispariție misterioasă a unui jurnalist de la Washington Post. Consulatul Arabiei Saudite ar fi implicat

Autor: , in Cultură/Media / 4 octombrie, 2018, 16:46

Un jurnalist saudit care a avut o atitudine critică față de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, în editorialele publicate în Washington Post a dispărut din Turcia.

Jamal Khashoggi, în vârstă de 52 de ani, a vizitat consulatul Arabiei Saudite din Turcia înainte de misterioasa lui dispariție, marți. Jurnalistul voia să obțină documentele necesare pentru a se căsători săptămâna viitoare cu logodnica sa Hatice, relatează Euronews.

„A intrat și nu a mai ieșit. Nu am nicio veste de la el”, a explicat Hatice. „Ceva i s-a întâmplat”.

Într-o declarație, editorul rubricii de opinii internaționale din Washington Post, Eli Lopez, a transmis: „Ar fi scandalos dacă el a fost reținut pentru munca sa de jurnalist și comentator… Sperăm că este în siguranță și că vom avea în curând vești de la el”, scrie digi24.ro.

Pe site-ul lui Jamal Khashoggi a fost postat un banner pe care scrie: „Jamal a fost arestat în consulatul saudit din Istanbul!”.

Oficialii saudiți neagă această informație, precizând că jurnalistul ar fi părăsit incinta consulatului după ce a cerut documentația necesară căsătoriei. Nu aceeași ipoteză este susținută și de purtătorul de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

„Potrivit informațiilor pe care le deținem, cetățeanul saudit este încă reținut în consulatul Arabiei Saudite in Istanbul”, a declarat Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al liderului de la Ankara.

Jamal Khashoggi trăiește de mai mulți ani într-un exil autoimpus în Statele Unite. Jurnalistul saudit a acoperit în cariera sa conflictele din Orientul Mijlociu, din 1987 și până în 1999, precum și războiul afgan.

Mai multe organizații de libertatea presei s-au adresat guvernului saudit, cerându-i într-o scrisoare eliberarea lui Khashoggi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X