Andrei Năstase: „Realitățile din Moldova sunt crunte. Oamenii sunt impuşi să se înregimenteze în SRL-ul mafiei lui Plahotniuc”

Autor: , in Politic / Populare / 6 octombrie, 2018, 10:38

„Realitățile din Republica Moldova sunt crunte, situația socio-politică și cea economică sunt pe punctul de a trece ireversibil pragul critic, practic prefăcând țara într-un sat părăsit cu ușile vraiște, iar puterea de la Chișinău a ignorat cu o perseverență diabolică orice avertismente și recomandări ale partenerilor de dezvoltare, orice revendicare a cetățenilor deșteptați, orice manifestare a bunului simț și a decenței”. Sunt doar câteva dintre declaraţiile făcute de primarul ales al municipiului Chișinău, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia lui Năstase, guvernarea este „în agonie, dar nu renunță la strategiile sale penibile de a-și menține pozițiile acaparate abuziv de-a lungul ultimilor ani”.

„O face inclusiv prin presiuni, șantaj, persecuții, intimidări. Așa au fost impuși să se înscrie în Partidul Democrat mai mulți primari ai localităților noastre, așa sunteți forțați și Dvs să completați rândurile acestui partid cu o conducere criminală. Există deja numeroase cazuri când medicii, profesorii sunt supuși presiunii de a se înregimenta în sereleul mafiei lui Plahotniuc. Frica sa diabolică de a-și pierde averea și libertatea îi determină dorința acerbă de a controla, de a supune totul, în special mințile lucide, spiritele treze ale oamenilor care nu se lasă manipulați, adică ale Dvs, stimați intelectuali ai țării”, se arată în mesajul liderului Platformei DA adresat intelectualității.

Năstase declară că pentru ai reduce la tăcere, Plahotniuc impune intelectualității pentru tăcere, inacțiune și indiferență să se înscrie în partidul său compromis.

„El vrea să fie sigur că a nimicit orice spirit critic, orice tentativă de a i se opune, de a riposta, de a nu se preta manipulării sale, care ia forme din ce în ce mai grotești. Dar orice ar încerca fariseul oligarh, știu sigur că nu va reuși și îmi exprim încrederea fermă în capacitatea Dvs de a discerne, de a alege grâul de neghină, de a sta drept în fața vicisitudinilor și a pericolelor. Intelectualitatea țării nu poate fi acaparată de un tiran, de un uzurpator-proxenet, de un mafiot. Istoria ne-a învățat să rezistăm. Da, asta trebuie să facem acum cu toții, să rezistăm. Să ne unim forțele, să ne consolidăm, să ne manifestăm în cadrul Mișcării de rezistență ACUM. Împreună suntem puternici. Împreună vom salva țara și vom edifica statul de drept, împreună o vom izbăvi de dictatură și o vom readuce la normalitate”, se mai arată în mesajul lui Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a mai menţionat că „trăim timpuri când a fi intelectual cu coloană vertebrală în Republica Moldova este infinit de dificil. Salarii mizerabile, pensii lamentabile, condiții de muncă precare, familii rupte – acestea sunt doar câteva dintre consecințele „creșterii” Moldovei de către PD și acolitul său PSRM”.

„Probabil, mulți dintre Dvs deja sunt pe picior de plecare în țări adoptive în căutare de un minim confort material sau pentru a vă reîntregi familia. Dar mai știu că nu e totul pierdut, că mai avem o șansă, poate ultima de a schimba fundamental viitorul țării! E o aserțiune – niciun regim dictatorial nu a sfârșit-o bine. Avem nevoie de reforme temeinice în toate domeniile, iar noi știm cum să le facem. Platforma DA a elaborat cu ajutorul specialiștilor din societatea civilă un amplu Program de Țară, care așteaptă să fie implementat imediat după prăbușirea actualei puteri criminale. Sănătatea și educația sunt domenii primordiale, pe ele se bazează bunăstarea unei societăți civilizate. Medicul și profesorul sunt persoane-cheie în orice comunitate și asta trebuie să devină o prioritate, o strategie națională și în Republica Moldova”, se mai arată în mesajul liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X