Ce oferă autoritățile și cum puteți ajuta familiile care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani

Autor: , in Populare / Social / 7 octombrie, 2018, 16:30

În urma deflagrației de aseară, produsă în blocul de locuit de pe bulevardul Moscova, 11/5, mai multe persoane au rămas fără adăpost, acte și toate lucrurile necesare. În context, autoritățile, dar și oameni cărora le pasă de suferința altora s-au mobilizat pentru a oferi ajutor.

Pe rețeaua de socializare a fost creat un grup denumit „Rîșcani, ajutăm în urma exploziei”, unde sunt oferite detalii despre persoanele care au avut de suferit și modalitățile prin care pot fi ajutate. De asemenea, puteți lua legătura cu președinta asociației de locatari: Tamara Ciudesnaea – 067149158.

Guvernul va acorda familiilor în care sunt decedați câte 50.000 de lei și va compensa pierderile locatarilor ale căror apartamente au fost distruse. La fel, oamenii își vor putea perfecta gratis actele de identitate. Deocamdată, persoanele rămase fără locuință vor fi cazate la Spitalul Căii Ferate și la Sanatoriul „Constructorul”.

Totodată, mâine, la ora 09:00, va avea loc ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău privind alocarea a 10 milioane de lei pentru locuinte.

Între timp, autoritățile municipale îndeamnă chișinăuienii să sesizeze cazurile privind pericolele de explozii și incendiu din partea consumatorilor casnici, dar și din localurile de alimentație publică și unitățile comerciale. Persoanele care dețin asemenea informații sunt rugate să anunțe autoritățile municipale nonstop, prin intermediul Dispeceratului Central municipal, la numerele de telefon (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.

Un grup de lucru creat de Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să examineze impactul deflagrației asupra stării tehnice și posibilitatea exploatării în continuare a blocului locativ afectat, iar altul va analiza situația în domeniul furnizării, alimentării și utilizării gazelor petroliere lichefiate.

În urma deflagrației de aseară, produsă în blocul de locuit de pe bd. Moscova, 11/5, care a afectat câteva apartamente, trei persoane, printre care un copil, au decedat, iar nouă, inclusiv un pompier, au primit diverse traumatisme. Cauza preliminară ar fi o butelie de gaz, găsită cu robinetul deschis. Sunt continuate operațiunele de căutare–deblocare. Totodată, salvatorii și pompierii întreprind acțiuni de stabilizare și fortificare a construcțiilor apartamentelor afectate de explozie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X