Sursă foto: sputnik.md

Președintele Republicii Moldova nu este de acord cu inițiativa de a vota proiectul de lege privind introducerea în Constituție a sintagmei „integrare europeană”, anunțată azi de liderul PDM și consideră că nu este corect ca viziunile ideologice ale unui partid să fie introduse în Legea Supremă.

„Ce fel de abordare pro-Moldova e aceasta? Se vede că PDM încă nu s-a lămurit cu propriile convingeri și vrea să profite de două idei politice, fără a fi credibilă nici pe una din ele”, a reacționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului mai crede că această modificare ar fi în detrimentul echilibrului din societate. Potrivit lui, Moldova este deja „divizată între diferiți vectori geopolitici și între diferite concepte de dezvoltare a țării, dar aceste dispute trebuie rezolvate pe cale electorală, la alegeri, sau prin referendum, unde poporul să decidă vectorul de integrare și dezvoltare”.

Dodon menționează că nici el, nici socialiștii din Parlament nu vor susține inițiativa.

„Alegerile parlamentare vor arăta cel mai bine pe cine și ce doresc cetățenii și nu trebuie modificată Constituția acum, în grabă, fără consens social larg și pe sfârșit de mandat politic”, a conchis președintele.

„Termenul în care noi mai putem vota această lege expiră curând, iată de ce am decis ca în ședințele următoare din săptămâna aceasta să supunem votului acest proiect de lege și în felul acesta fiecare deputat va avea ocazia să demonstreze dacă este cu adevărat pro-european sau dacă folosește această sintagmă doar ca element electoral”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului de astăzi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here