Eurodeputatul Cristian Preda susține că sintagma „integrare europeană” în Constituție nu-i suficientă: Fățărnicia e larg răspândită în Moldova

Autor: , in Politic / 10 octombrie, 2018, 18:53

Europarlamentarul român Cristian Preda consideră că introducerea elementului de integrare europeană în Constituție ca strategie de dezvoltare a Republicii Moldova, despre care a anunțat ieri liderul PDM, nu este suficientă.

„E foarte bine ca viitorul european să fie o țintă, să fie de asemenea vectorul unui consens politic; trebuie să fii însă și sincer și să probezi că faci ceea ce trebuie pentru a atinge un obiectiv. Simpla menționare, simpla înscriere a unui obiectiv nu-i suficientă. Fățărnicia e, din păcate, larg răspândită și în Republica Moldova, și în România”, a declarat Preda în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Eurodeputatul menționează că ideea de integrare europeană ar putea fi compromisă, deoarece purtătorii acesteia nu sunt integri.

Referitor la decizia Parlamentului European de a nu oferi asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro până după alegerile din februarie 2019, Preda spune că despre aceasta s-a atenționat, dar nu au fost luate măsuri.

„Capturarea media de către oligarhi este una dintre chestiunile repetate de multe ori atunci când vine vorba despre Moldova; anchetarea celebrului de-acum furt al miliardului, iarăși o temă pe care oficialii de la diverse instituții au menționat-o, și nu vedem nimic realizat. S-a mai adăugat de curând și tema aceasta a deportării profesorilor care predau la un liceu din Republica Moldova, profesori turci, la cererea lui Erdogan. Deci, din păcate, vin doar vești proaste, nu vine vreo veste bună legată de solicitările anterioare și de asta a blocat și ajutorul macrofinanciar, și sprijinul pentru buget”, a subliniat europarlamentarul.

Citiți și: Parlamentul UE: Moldova e capturată de interese oligarhice. Nu va primi asistență financiar până după parlamentare

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X