Lucruri stranii se întâmplă pe meleagurile noastre mioritice. N-a reușt spațiul informațional autohton să se potolească (să dea uitării) în legătură cu extradarea barbară a celor șapte cetățeni turci, cum a venit și timpul pentru George Simion să guste din cupa amară cu cucuta trădării naționale – s-a trezit expulzat din RM pentru o perioadă de cinci ani! Ce e drept, George Simion nu e Socrate – în sensul cela că nu e filozof, ci e ”unionist” de profesie, fiind președintele Platformei „Acțiunea 2012”!

”Energicul nostru coordonator, școlit în economie și istorie, este cel care ne aduce pe noi toți împreună și ne face să funcționăm ca o echipă” – așa e caracterizat acest tânăr chipeș pe pagina Web a organizației, care ar fi arătat și mai chipeș, presupun, în uniforma militară cu epoleții pe potrivă! Știu ce spun – am purtat și eu uniforma de ofițer la 25 de ani – puterea sovietică a decis că are nevoie de mine la Extremul Orient pentru apărarea URSS de eventuala invazie a Chinei!

Pe când Platforma Unionistă Acţiunea 2012, condusă de George Semion, care activează cu devotament din momentul constituirii sale la 17 aprilie 2011, ”susține cu acțiuni și inițiative constante unirea celor două state românești”.

Totuși, ceva ne pune pe gânduri, când încercăm să vedem încotro s-a mișcat RM din aprilie 2011 – ”al doilea stat românesc”, pe care tinerii și romanticii unioniști vor să-l vadă revenit ”la trupul Țării-Mamă”.

În primul rând, pe durata acestui interval de timp, în ”al doilea stat românesc” într-o manieră cinică a fost violată și strangulată perspectiva europeană a RM, – singura idee, care, teoretic cel puțin, putea să-i consolideze pe nenorociții cu pașapoarte de cetățeni ai RM și să ducă, fie și într-o perspectivă mai cețoasă, la Unirea celor ”două state românești” în spațiul UE.

Cinismul, aroganța și lăcomia celor ajunși prin mijloace banditești la putere au creat în RM o atmosferă sufocantă în urma căreia, timp de circa douăzeci de ani, în societate s-a înrădăcinat un stereotip sinucigaș pentru stat, – trebuie să pleci din RM că să ai o viață mai bună! Drept urmare, balanța electorală se înclină în favoarea ”dodoniștilor”, idolul cărora este Putin și pentru care perspectiva Unirii cu România echivalează cu sfârșitul lumii.

Noțiunile de ”principii și valori” au devenit un fel de batjocură și, ”în mod normal”, provoacă un nechezat tâmpit la ”oamenii normali” din ”al doilea stat românesc”.

Spațiul mediatic din RM este împărțit între Plahotniuc și Dodon, la care promite să se asocieze și Ilan Șor, și este utilizat pentru îndobitocirea și manipularea populației în scopul transformării ei într-o turmă, gata în orice clipă să fie mânată la abatorul politic – ”alegeri” se numește. Iar dacă cineva e dornic de drogul șovinismului velicorus – poate să-l consume liber și-n doze nelimitate de pe www.izborsk.md, de exemplu. Pe când bieții jurnaliști-unioniști de la postul ”10TV” pe pielea lor au simțit ce înseamnă furia ”sultanului” când difuzezi o știre care „nu a corespuns politicii editoriale”. A văzut cineva această ”politică editorială”?

Putem avea atitudini diferite față de luptele în jurul autocefaliei bisericii ortodoxe din Ucraina – cineva vede în aceste procese încercările disperate ale lui Poroșenko de a-și drege pozițiile șubrede în perspectiva alegerilor prezidențiale din 31 martie 2019. Cineva – prețul inevitabil plătit de Putin pentru anexarea Crimeei.

Însă, în ”al doilea stat românesc” biserica ortodoxă constituie o extensiune directă, în viziunea mea personală, a spiritelor securist-imperiale putiniste. Pe când Igor Dodon este preocupat de impunerea obscurantismului în scopuri electorale – cei care cunosc faptul existenței calculatorului quantic pentru ”dodonism” nu votează!

RM ”luptă eroic” pentru integritatea teritorială și pentru evacuarea trupelor rusești, așteptând fățarnic mana cerească de la vaca sacră (stearpă) ”5+2”! În realitate, această ”luptă” se reduce la afaceri comune între criminalii de pe ambele maluri ale Nistrului și la ”armonizarea” intereselor obscure.

Să fim corecți – lucrurile au evoluat. În timpurile mai romantice cunoscutul meu Victor Konstantinov, ”președintele Uniunii Industriașilor și a Oamenilor de Afaceri din Transnistria”, a fost masacrat din ”Kalașnikov” în plină stradă cu partenerii săi din Siria, deoarece a îndrăznit să se bage în ”bussinesul” cu contrabanda de țigări. Acum totul e mult mai civilizat – Igor Ceaika, fiul Procurorului General din Rusia, s-a plimbat la braț cu Dodon. După ce prin Vama ”noastră” trece utilajul necesar, și-n Tiraspol pornește cripto-afacerea de proporții!

Și care-i problema!? Datoria pentru gazul consumat oricum va fi pusă în cârcă moldovenilor! Vor plăti și miliardul furat din rezervele Băncii Naționale, vor plăti și miliardele (doar 6 miliarde USD) pentru gazul furat!
”Noi” mergem pe calea ”rezolvării problemelor oamenilor simpli” din Transnistria, ceea ce înseamnă suveranizarea regimului din stânga Nistrului. ”Noi” cu mare tam-tam deschidem podul de la Gura Bâcului – probail pentru scurtarea căii de accedere pe malul drept a instalațiilor ”GRAD”, asamblate la Tiraspol și prezentate cu mândrie de ”ministerul apărării” (https://topwar.ru/147913-novejshij-pridnestrovskij-grad.html).

O mică precizare cu privire la ocupațiile mele în calitate de purtător de uniformă de ofițer, – în armata sovietică eu am purtat doi ani uniforma de ofițer fiind comandant de pluton de conducere a focului în divizionul ”GRAD”. Accept ca George Simion să arate mai ”sexy” în uniforma imaginară, în comparație cu mine 45 de ani în urmă în uniforma de ofițer sovietic. Dar eu categoric sunt mai competent privind destinația și efectele utilizării sistemelor ”GRAD”, asamblate în Transnistria din componentele trimise din Rusia. Dacă nu ești orb și totalmente ”dodonizat” – și destinația și efectele utilizării le vedem în Ucraina (Donețk și Lugansk) – mormane de cadavre și spații pârjolite.

Prin urmare, – sisteme ”GRAD” din Transnistria și omucideri în masă în Ucraina – da, s-ar putea. Anul 2019, cu alegerile prezidențiale și în Rada Supremă, ar putea deveni unul dramatic pentru Ucraina. Totodată, vreau să fiu înțeles corect – nu-mi imaginez cartiere distruse în Chișinău și mormane de cadavre în urma utilizării sistemului ”GRAD”!

Nu e nevoie – ”luptătorii cu tancurile lui Putin” deja au făcut o jumătate din treabă – au rupt relațiile cu UE. Deja l-au făcut pe Dodon – agent rus de influență (opinia mea personală) – ”președinte”. Cetățenii tineri și competitivi – pleacă buluc din țară. A rămas o singură problemă nerezolvată pentru uzurpatorii puterii în ”al doilea stat românesc” – încă n-au negociat la Kremlin cursul de schimb valutar pentru ”treizeci de arginți” la care se așteaptă în schimbul federalizării RM.

Așa că treaba merge strună (pentru putinism) și fără sisteme ”GRAD” – Dodon aleargă ca un cățeluș la Kozak după instrucțiuni, Ilan Șor – haiducul nostru moldovenesc, are mână liberă de la ”coordonator” să-i manipuleze pe cei mulți și umiliți de sărăcie și de demență civică, iar Plahotniuc îi trage cu fumigene ”anti-rusești” pe la Washington!

Și nu cred că cineva se va revolta dacă ”luptătorii cu tancurile lui Putin” vor adopta decizia de redenumire a PMAN în ”Piața lui Iosif Kobzon” – la 9 mai 2013, Iosif Kobzon, din banii plătiți de Ilan Șor, a cântat în PMAN pentru victoria PCRM la alegerile parlamentare anticipate! Comunistul Voronin, ca Luna alături de Soare, lumina modest în razele șovinismului velicorus emanat de corpulentul Rogozin.

Condiția era ca ”comuniștii”, venind la putere în urma alegerilor anticipate, să nu parafeze AA cu UE la Summitul UE din 30 noiembrie 2013, de la Vinius! Și la acel concert, dacă să fim sinceri, a venit mai multă lume decât la mitingurile opoziției în 2015! Așa că ”Piața lui Iosif Kobzon” – va fi și mai onest și mai firesc pentru bordelașul ”nostru” mioritic. Mai ales că cauza lui Voronin din 9 mai 2013, cu lupta împotriva AA cu UE, a fost preluată, cu aroganță și cinism, de ”binom”, ambele componente ale căruia, – Plahotniuc și Dodon, tot de Voronin au fost tutelate!

Prin urmare, în pofida eforturilor eroice ale ”Coaliției 2012”, ”al doilea stat românesc” în genere încetează de a fi ”stat” și degradează în niște teritorii, controlate de clanuri mafiote, care așteaptă ca Putin să le ofere protecție politică sub umbrela ”federalizării”!

În rest, Ziua Vinului a demonstrat că viața e frumoasă! Și toamna de aur e frumoasă! Despre Doamne și Domnișoare – nici vorbă! Chiar dacă Constituția RM a devenit o amintire palidă despre timpurile, când mai existau iluzii privind viabilitatea proiectului statalității RM. Lumea-și caută de treabă, fără ca să-și complice viața cu frământări inutile privind separarea puterilor într-un stat de drept, libertatea presei și Codul deontologic al jurnalistului, ne mai vorbind de demnitatea de cetățean.

Să fim sinceri, – realitatea ne demonstrează că nu chiar toți urmașii lui Ștefan sunt dornici de libertăți abstracte și de ”principii și valori” din UE– iată orheienii sunt mândri de primarul lor, și fericiți de sărbătoarea non-stop desfășurată la Orhei! Receta e simplă – principiul ”panem et circenses” funcționează de mii de ani!

Cei nemulțumiți – n-au decât să plece – mai ieftin va costa mimarea alegerilor ”libere și corecte”. Iar Plahotniuc – va asigura stabilitatea, – ca la cimitir, și cu bordeluri în zona ”Duty-free”.

Nu știu de ce, dar sunt aproape sigur că George Semion, fiind ”școlit în economie și istorie”, nu va rămânea în drum în urma interdicției pentru cinci ani de a intra pe teritoriul RM. Totodată, apreciez simțul rafinat al umorului al Excelenței Sale, Daniel Ioniță, care, potrivit presei, i-a recomandat lui George Semion să ”solicite o decizie de judecată în acest caz”.

Totuși, în RM, și în diasporă ne-rusească în special, mai rămân niște naivi, care n-au astâmpăr și tot încearcă să apeleze la spiritul cetățenesc de demnitate. Cert este că regimurile de tipul celui actual din RM sunt fragile și nu sunt veșnice. Or, sfârșitul lor pământesc depinde de cantitatea de demnitate per capita în societate. De frică, fudulie și fățărnicie nu ducem lipsă. Cu demnitatea întrebarea rămâne deschisă.


Acest articol este proprietatea Expresiv Media SRL, și este protejat de legislația drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limita a 150 de cuvinte, cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către articolul original.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •