Sursa foto: adevarul.md

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu susține introducerea în Constituția Republicii Moldova sintagma ”integrarea europeană”, propusă de către Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Vladimir Plahotniuc.

PSRM consideră că introducerea unui „amendament ideologic” în Constituție contravine principiilor fundamentale precum dreptul la alegere și va înrăutăți și mai mult situația din țară, în condițiile în care societatea este și așa dezbinată, iar situația devine mai precară cu trecerea fiecărui an, în ultimii nouă ani.

„Constituția este legea supremă, care trebuie să reflecte interesele întregului popor și nu a unui partid aparte sau a unor politicieni. Echilibrul delicat de astăzi se păstrează în societate datorită înțelepciunii poporului moldovenesc, în pofida politicii eronate și unilaterale a integratorilor europeni, astfel încercând să-și mascheze incompetența, din domeniul politic, social-economic, prin utilizarea excesivă a lozincilor geopolitice”, spun socialiștii.

În context, PSRM anunță că susține și împărtășește poziția președintelui Republicii Moldova cu privire la necesitatea promovării unei politici externe echilibrate a statului, inadmisibilitatea unor astfel de distorsiuni și adoptarea unor astfel de decizii grave fără participarea poporului- numai prin alegeri sau referendum.

Socialiștii declară că se opun în mod categoric adoptării amendamentelor în Constituție, în Parlament și nu vor vota pentru acestea. Mai mult ca atât, socialiștii își exprimă indignarea pentru faptul că asemenea proiecte nu sunt coordonate cu poporul, practic în ajunul alegerilor parlamentare, după care „mulți dintre reprezentanții majorității parlamentare vor trece în arhiva politică”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here