Președintele PD, Vladimir Plahotniuc, ar avea câțiva „purtători de cuvânt” chiar printre membrii Parlamentului European, acuză eurodeputatul român Cristian Preda.

El a făcut referire la mai mulți parlamentari europeni, membri ai Partidului Social Democrat, care are o colaborare fructoasă cu Partidul Democrat. Aceștia s-au opus votării ultimului raport din Comisia Afaceri Externe privind Republica Moldova.

„E adevărat că au existat și în cazul raportului pe care l-am votat în Comisia de Afaceri Externe încercări ale membrilor Partidului Social Democrat din România de a amâna votul. Replica pe care au primit-o a fost: „Nu vrem să sprijinim ideile lui Plahotniuc”, pentru că era evident că Andi Cristea, Victor Boștinaru, Mircea Pașcu sunt de fapt purtători de cuvânt ai oligarhului moldovean, nu gândeau cu capul lor. Și mă aștept ca PSD, partidul din România, care sprijină gruparea oligarhică de la Chișinău, să încerce o nouă amânare, dar sorții de izbândă sunt ca și inexistenți, pentru că în toate grupurile politice s-au convins că e vorba doar de o manevră necurată”, a declarat Preda în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El a mai acuzat actuala guvernare de la București că ar vedea Republica Moldova prin prisma intereselor „oligarhilor” de la Chișinău, făcând referire la faptul că România va prelua președinția Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019.

„Mă tem că felul în care Ministerul de Externe de la București privește situația din Republica Moldova e mai degrabă legat de felul în care oligarhii din Moldova înțeleg politica, și mai puțin de ceea ce cetățenii corecți, onești, politicienii demni din Republica Moldova doresc să vadă în propria lor țară”, a mai spus Parlamentarul European.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •