Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr cer demisia viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, ca urmare a unei investigații jurnalistice în care se demonstrează că Ilan Shor, principalul nume care aparte în raportul Kroll privind jaful din sistemul bancar, i-a finanțat studiile fiului fostului premier.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cere inclusiv Procuraturii Generale să se autosesizeze pe acest caz și să intenteze dosar penal, pe cazul coruperii pasive.

„Cerem demisia lui Iurie Leancă din funcția de viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, iar Procuraturii să se autosesizeze și să deschidă dosar penal pe acest caz. Temei pentru deschiderea dosarului penal trebuie să servească art. 324, adică corupere pasivă săvârșită de o persoană cu funcție publică în interesele unui grup criminal”, a cerut Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Năstase spune că Platforma DA va continua să facă tot posibilul pentru a stopa gravele derapaje ale puterii, care a transformat Republica Moldova „dintr-un proiect european de succes în cel mai grav caz comunitar”.

Amintim că o investigație prezentată de postul de televiziune Jurnal TV scoate la iveală că Ilan Shor, principalul nume care aparte în raportul Kroll privind jaful din sistemul bancar, i-a finanțat studiile fiului fostului premier Iurie Leancă.

După ce Leancă a reacționat la material, declarând că nu a luat bani de la Șor, postul de televiziune Jurnal TV a publicat copii ale extraselor bancare care demonstrează relațiile financiare dintre cei doi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •