PLDM și PL au condiționat votarea modificării Constituției prin introducerea sintagmei integrare europeană deoarece intenția care o prezintă PDM drept nobilă și nenegociabilă este, de fapt, o făcătură. Astfel comentează liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, intenția democraților, care au propus modificarea Legii Supreme, deși nu au suficiente voturi pentru aceasta.

„Aceste două partide au condiționat modificarea Constituției prin introducerea sintagmei limbii române. Plahotniuc știe cât de încăpățânat este Ghimpu, dar chiar și așa a spus că introducerea sintagmei de integrare europeană este nenegociabilă. Acum nimeni nu crede în demersurile lui Plahotniuc, iată de ce insistă că această modificare este nenegociabilă. În spatele sintagmei de integrare europeană s-au ascuns multe fărădelegi, de-a lungul timpului”, a declarat Năstase în cadrul dezbaterii „Republica Moldova Azi – integrare europeană între speranțe și dezamăgiri”, organizată la București.

În cadrul dezbaterii, liderul Platformei DA a ținut să menționeze principalele „fărădelegi” pe care guvernarea le-a făcut de-a lungul timpului.

„Cel mai cunoscut nume la București este Dodon. Prin fraudă a reușit să câștige alegerile împotriva Maiei Sandu. Până în 2014, Republica Moldova a fost văzută ca eminentul Parteneriatului Estic. Toți erau încântați de anumite lucruri care se întâmplau, lucruri făcute pe banii SUA, UE, și cei ai Românești, dar după care se ascundeau furturi de proporții. Mai târziu, aproape 15% din PIB-ul țării a fost furat de Plahotniuc, cu ajutorul lui Șor, cu semnătura unui pretins mare pro-european Iurie Leancă. Mai apoi, 30 de miliarde de dolari au fost spălați de mafia rusești, în beneficiul lui Plahotniuc și Platon, cu concursul plenar al lui Alexandru Tănase, care la București nu rata nicio ocazie să se prezinte ca un mare unionist. A fost și schimbarea sistemului de vot, o schimbare care îl avantajează direct pe Dodon. Acum, guvernarea încearcă să vândă Estului regimul liberalizat de vize”, a declarat Năstase.

Liderul Platformei DA a ținut să menționeze că formațiunea pe care o conduce s-a născut în stradă, tocmai atunci când Republica Moldova marca marca un declin pe filiera integrării europene. De asemenea, acesta a cerut sprijinul României în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

„Am ieșit să facem presiune pe cei care în spatele unei retorici europene ne furau și distrugeau Republica Moldova ca și țară. Acum, în Republica Moldova am constituit o opoziție rațională, dar avem nevoie de sprijin din partea partenerilor noștri, în special din partea României, fiind partenerul nostru strategic”, a concluzionat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
control_parental_starnet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here