Fără flori la Ștefan cel Mare? Care este programul vizitei lui Erdogan în Moldova

Autor: , in Politic / Populare / 17 octombrie, 2018, 06:29

Tradiționalele depuneri de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare, care au devenit o obișnuință pentru liderii politici care vizitează Chișinăul, nu se află și în programul vizitei pe care președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan o efectuează astăzi în Republica Moldova. Cel puțin asta reiese din agenda vizitei publicată de Președinție.

Erdogan va ajunge în capitala Republicii Moldova în jurul orei 12:00, când va fi întâmpinat la sediul Președinției renovate chiar cu bani oferiți de Ankara. Igor Dodon și omologul său turc urmează să dezvelească și o placă de inaugurare a edificiului după reparație.

Iată care este agenda vizitei liderului de la Ankara oferită de Președinție:

Ora 12:00 – Ceremonia oficială de întâmpinare a E.S. dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia şi a doamnei Emine Erdoğan la sediul Președinției RM. (Adresa: Bd. Ștefan cel Mare, 154).

– Fotografie de protocol a Președinților RM şi RT împreună cu soțiile în faţa drapelelor RM şi RT. (Presa acreditată)

– Întrevederea tête-à-tête a dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia cu dl Igor Dodon, Preşedinte al Republicii Moldova. (Filmări de protocol – serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).

– Întrevederea în format lărgit a delegațiilor oficiale. (Filmări de protocol– serviciile de presă ale instituțiilor prezidențiale ale celor două state).

– Semnarea declarației comune de cooperare strategică între Republica Turcia și Republica Moldova. (Presa acreditată)

– Declarații pentru presă a E.S. dlui Igor Dodon, Preşedinte al Republicii Moldova şi a E.S. dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia. (Presa acreditată)

– Ceremonia de dezvelire a plăcii inaugurale de dare în exploatare a clădirii Președinției și plantarea a doi copaci în curtea Președinției. (Presa acreditată)

Joi, 18 octombrie

Vizită în Găgăuzia 13:35 – Inaugurarea Oficială a Casei de Cultură din mun. Comrat. – Inaugurarea oficială a sediului medical de diagnostic din Comrat. – Discursul dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedinte al Republicii Turcia (Piața Adunării Populare a Găgăuziei) – Inaugurarea grădiniței nr.1 ”Hodja Nasreddin” din Comrat.

Pe lângă acest program, Erdogan va avea o întrevedere și cu premierul Pavel Filip, care urmează să înceapă la ora 16:30 la Casa Guvernului.

Cu prilejul acestei vizite chișinăuenii trebuie să se înarmeze cu răbdare, întrucât mai multe străzi din sectoarele Botanica și Centru vor fi blocate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X