Eurodeputatul Petras Auštrevičius: „Nu vom mai da bani guvernului, ci primăriilor”

Autor: , in Politic / 19 octombrie, 2018, 17:22

Europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, autorul raportului privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE de către Republica Moldova, afirmă că Parlamentul European așteaptă cu nerăbdare alegerile din 24 februarie 2019, iar până atunci niciun euro din asistența macrofinanciară nu va fi transferat către Banca Națională a Moldovei.

„Noi înțelegem că Moldova are nevoie de susținerea UE, dar nu putem emite cecuri cu bani așa, degeaba, fără ca înțelegerile încheiate cu Moldova să nu fie respectate. Criteriile democratice sunt la fel de importante ca armonizarea legislativă, ca reformele economice, ca deschiderea țării către investiții. Vorbim despre țară, în ansamblu. Vorbim despre Republica Moldova și ce viață oferă ea cetățenilor săi, cum își construiește istoria, ce emoții le oferă oamenilor, ce nivel de trai și așa mai departe”, a declarat Auštrevičius în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

Totodată, oficialul menționează că, între timp, de susținere se va bucura societatea civilă, dar și o serie de proiecte de dezvoltare, mai ales în zonele rurale. Prin urmare, banii nu vor mai fi oferiți guvernului, ci primăriilor și administrațiilor locale, pentru reparații de școli, construcția de poduri sau aducțiunilor de apă.

Europarlamentarul precizează că la alegeri nu este atât de important cine va câștiga, ci cum va câștiga, astfel încât procesul de alegeri să fie unul corect, transparent, democratic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *