Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa din Ucraina, Mihail Saakașvili, susține că se plictisește în Olanda, unde locuiește în prezent. Potrivit Vesti, politicianul s-a plâns și de viața costisitoare în aceasta țară: conform calculelor sale, toate utilitățile și serviciile de curățenie îl costa aproximativ 400 de euro pe lună.

Saakașvili spune că trăiște în prezent din onorarii pentru susținerea de conferințe la universitățile locale. Dar, în ciuda acestui fapt, are probleme financiare și, uneori, mai primește bani de la mama sa, potrivit paginaderusia.ro.

Fostul lider georgian a mai declarat că în loc costume de afaceri poartă doar vestimentatie casual, se deplasează doar cu bicicleta, iar acasă gătește ouă, cartofi și carne la grătar.

În ceea ce privește subiectul Ucraina, politicianul a recunoscut că adesea își amintește cu nostalgie de această țară.

„Ucraina este, în primul rând, o parte importantă a vieții mele și, în al doilea rând, acolo sunt oamenii de care m-am îndrăgostit, de care îmi place”, a explicat el.

Mihail Saakașvili a fost guvernatorul regiunii Odesa din mai 2015 până în noiembrie 2016. În tot acest timp el a criticat în mod regulat guvernul care l-a numit în funcție și, în cele din urmă, a intrat în opoziție față de putere. În vara anului 2017, prin decizia președintelui Petro Poroșenko, lui Saakșvili i-a fost retrasă cetățenia ucraineană, dar în ciuda acestui fapt, la sfârșitul aceluiași an, a organizat un val de proteste în masă în țară.

În februarie 2018, politicianul a fost reținut și expulzat în Polonia. După aceea, fostul guvernator s-a mutat în Olanda, unde a obtinut permis de sedere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here