Sociologul Ion Jigău, despre vizita Patriarhului Kirill în Republica Moldova: Vine să-i aducă puncte lui Dodon

Autor: , in Politic / Social / 24 octombrie, 2018, 12:49

Directorul Centrului de investigații sociologice și marketing CBS-AXA, sociologul Ion Jigău, susține că Igor Dodon își atribuie cam multe și nu ar trebui să se implice în treburi precum organizarea vizitei Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill.

Potrivit lui Jigău, Patriarhul Kirill vine să-i aducă puncte președintelui, dar aceasta ar putea să nu aibă efect cu patru luni înainte de alegeri, fiindcă „peste vreo săptămână-două perturbarea făcută de această vizită se va diminua și se va liniști”.

Totuși, sociologul consideră că, din punct de vedere electoral, la Comrat poate să-l ajute, nu și la Bălți.

„Influența lui Usatîi până când e mai mare decât a lui Marchel acolo. Și Marchel este important, dar influența lui Usatîi este mai mare. Este altceva că el este departe și-l văd oamenii, cetățenii, numai prin Skype”, a declarat directorul CBS-AXA în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă.

În același timp, Ion Jigău menționează că Igor Dodon „își atribuie cam multe din simplul motiv că o autoritate a statului, dar președintele este una din autoritățile statului, cel puțin morală, dacă nu are competențe mai mari, dar morală este o autoritate a statului, își cam încalcă competențele sale și nu cred că ar trebui să se amestece aici”.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, va veni în Republica Moldova în acest weekend, 27-28 octombrie. Potrivit programului anunțat de șeful statului, sâmbătă seara, acesta va oficia un serviciu divin la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chișinău. De asemenea, în premieră, Patriarhul Kirill va vizita orașele Comrat şi Bălţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X