Detalii în cazul celor 10 persoane reținute într-un dosar de corupție

Autor: , in Social / 25 octombrie, 2018, 17:14

Instanța de judecată a admis demersurile procurorilor privind arestarea preventivă a unor învinuiţi în „dosarul mitei pentru judecători”.

În urma examinării demersurilor înaintate de către procurori privind aplicarea măsurilor preventive celorlalți patru învinuiți – medicul, avocatul, inculpatul şi asistentul judiciar – reţinuţi marţi în cadrul „dosarului mitei pentru judecători”, judecătorii de instrucție au decis ca avocatul, asistentul judiciar și inculpatul să fie plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, in izolatorul nr.13, iar în privința medicului, magistrații au decis plasarea în izolatorul CNA, la fel pentru 30 de zile, se arată într-un dosar emis de Procuratura Anticorupție.

Trei judecători figuranți pe această cauză penală au fost plasați ieri în arest preventiv în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar procurorul și alți doi judecători implicați pe dosar au fost trimiși în arest la domiciliu.

Conform materialelor din dosar, judecătorii au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul și procurorul implicați în schemă transmiteau mijloacele bănești de la persoanele interesate către magistrați, iar medicul și cealaltă persoană fizică implicate în schemă erau cei care furnizau mijloacele bănești și în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *