După ce acum câteva luni a reușit să o demită pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi, guvernarea de la București e aproape de a-l demite și pe Procurorul General Augustin Lazăr. Acesta va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe 13 noiembrie, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus revocarea sa din funcție.

În urma audierii, CSM va da un aviz, care are însă doar rol consultativ.

Pe 21 noiembrie secția va face publică motivarea avizului consultativ pe cererea de revocare depusă miercuri de ministrul Justiției, Tudorel Toader, scrie presa de peste Prut.

La audierea procurorului general Augustin Lazăr va participa și ministrul Tudorel Toader, așa cum s-a întâmplat și atunci când ministrul a propus revocarea din funcție a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

Miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. După citirea raportulului a concluzionat că cere revocarea lui Augustin Lazăr.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. El a spus că despre concluziile şi „exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare.

Augustin Lazăr nu este văzut cu ochi buni de actuala guvernare de la București, în condițiile în care mai mulți exponenți ai puterii, în frunte cu președintele PSD Liviu Dragnea, sunt vizați în dosare penale care pot duce la condamnări la ani grei de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here