Ex-președintele asociației „Lăstăraș”, reținut de CNA

Autor: , in Social / 25 octombrie, 2018, 16:18

Fostul preşedinte al asociaţiei obşteşti (AO) „Lăstăraş” a fost reţinut azi de ofiţerii CNA. Bărbatul este bănuit că şi-ar fi însuşit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa 199 „Lăstăraş” din capitală.

Potrivit materialelor acumulate, s-a constatat că, în perioada septembrie 2015 – august 2017, preşedintele AO „Lăstăraş”, sub pretextul predării în cadrul grădiniţei a lecţiilor de limbi moderne, informatică computerizată, artă plastică, muzică, coregrafie etc., ar fi perceput de la părinţii copiilor din grădiniţa-creşă nr. 199 sume de bani în mărime de 1200 – 1400 lei/lunar.

Potrivit estimărilor, în fondul asociaţiei se acumulau lunar în jur de 600.000 de lei, iar cea mai mare parte din bani ar fi ajuns în buzunarul familiei preşedintelui.

În procesul documentării cazului, s-a stabilit că, în scopul realizării intenţiilor ilegale, preşedintele AO „Lăstăraş” a încheiat un contract de locaţiune a unor încăperi ale Grădiniţei nr. 199, cu o suprafaţă de 1343,8 m.p., pe care le-ar fi transformat în grupe private, se arată într-un comunicat emis de CNA.

Astfel, părinţii copiilor erau forţaţi să achite plăţi suplimentare, iar în cazul în care refuzau, erau obligaţi să părăsească instituţia preşcolară sau erau transferaţi în grupe mai puţin dotate.

Din materialele cauzei reiese că întreaga activitate a AO „Lăstăraş” ar fi fost susţinută şi favorizată de mama preşedintelui asociaţiei, care exercită în prezent funcţia de director-adjunct al grădiniţei nr. 199, precum şi de către concubina acestuia – director al instituţiei vizate.

Astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat percheziţii la domiciliile ex-preşedintelui asociaţiei, precum şi la unii membri ai familiei lui.

Printre obiectele percheziţionate se numără câteva apartamente, ce ar aparţine cu drept de proprietate bănuitului, o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă, şcoala privată „Erudio”, dar şi sediul AO „Lăstăraş”. De la faţa locului au fost ridicate probe relevante pentru dosar şi sume importante de bani, în diferită valută, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Urmărirea penală este condusă de Procuratura Anticorupţie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X