Afirmațiile prim-ministrului Pavel Filip despre reforma sistemului de salarizare se bat cap în cap. Cel puțin asta susține vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, statul nu va face față la așa-zisele măriri de salarii.

„Pavel Filip spune despre reforma sistemului de salarizare în sectorul bugetar că „acești bani bugetul statului îi are și îi va avea întotdeauna. Nu este nevoie de rectificare a legii bugetului. Salariile vor fi plătite conform legii care este vigoare”. Tot el la același subiect spune că „nimeni nu va pierde niciun leu. Nimeni nu va mai avea un salariu sub minimul de existență pentru populația aptă de muncă, ceea ce reprezintă 2.000 de lei”. Sunt două afirmații, care se bat cap în cap. Dacă nimeni nu pierde nimic, iar la 150 de mii de bugetari salariile urmează să fie majorate de la 20% până la 90%, atunci evident că e nevoie de bani suplimentari și rectificarea bugetului. De la unu din fruntașii PD am auzit că este vorba de aproximativ 150 milioane de lei adițional pentru fiecare lună”, spune Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA întreabă cum statul va avea întotdeauna acești bani, dacă la anul bugetul de stat nu va prevedea majorarea finanțării pentru remunerarea muncii angajaților din sectorul bugetar cu circa 1,8 miliarde de lei. „Sau aceste majorări vor fi în vigoare doar până la 24 februarie 2019?, întreabă Slusari.

Citește și: După ce i-a adus la miting, Plahotniuc promite majorări salariale „fără precedent” pentru bugetari

„Așa se întâmplă când reformele se fac în febra electorală, iar membrii Guvernului află despre ele din briefingurile unei persoane obscure, care cu orice preț vrea să rămână la guvernare”, se mai arată în mesajul lui Alexandru Slusari.

Amintim că, cum două zile președintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, promite majorări salariale pentru bugetari cu exact două luni de zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale și la două zile după un miting al formațiunii sale politice, la care au participat în mare parte tocmai angajați la stat.

Potrivit lui Plahotniuc, majorările salariale vor fi „fără precedent”, cu „20%, 50% sau chiar 90%”. Asta în condițiile în care astăzi peste 36 de mii de bugetari primesc astăzi salarii sub minimul de existență, mai mici de 2 mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here