Trump afirmă că va „scoate armata” pentru a apăra graniţa: „Vor fi opriți”

Autor: , in Externe / 25 octombrie, 2018, 16:00

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că va „scoate armata” pentru a apăra graniţa SUA, pe măsură ce o caravană cu mii de migranţi central-americani se apropie de frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, relatează Reuters.

„Scot armata pentru această Urgenţă Naţională. Vor fi opriţi!” – a asigurat Trump într-un mesaj pe Twitter.

Casa Albă şi Pentagonul nu au comentat deocamdată în legătură cu o eventuală desfăşurare sau o urgenţă naţională, notează Reuters.

Luni, Trump a anunţat că a alertat „Gărzile de frontieră şi Armata” în legătură cu „urgenţa naţională” reprezentată de caravana de migranţi, dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a menţionat ulterior că ministerului apărării nu i s-a solicitat ajutor suplimentar.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, Donald Trump a promis că va construi un zid la graniţa sudică, între SUA şi Mexic, dar fondurile pentru ca probabil cea mai celebră promisiune de campanie a preşedintelui republican să fie pusă în practică încă nu s-au materializat.

În aprilie a.c., nemulţumit de această lipsă de progres, Trump a ordonat Gărzii naţionale să ajute la securizarea frontierei în patru state din sud-vest, iar în prezent 2100 de membri ai Gărzilor naţionale sunt desfăşuraţi pe linia de graniţă în Texas, New Mexico, Arizona şi California.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X