(VIDEO) Noul Ambasador al SUA la Chișinău, mesaj în limba română la început de mandat

Autor: , in Politic / Populare / 25 octombrie, 2018, 15:16

Noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii (SUA) în Republica Moldova a ajuns la Chișinău. Cu această ocazie, Dereck J. Hogan le-a adresat cetățenilor din țara noastră un mesaj de salut, prin care vorbește, în limba română, despre sine și familia sa, îndemnându-i pe moldoveni să coopereze cu Excelența Sa.

„Sunt profund onorat să fiu noul Ambasador al SUA în Republica Moldova, într-o perioadă atât de importantă pentru relațiile noastre bilaterale”, se adresează Hogan într-un video publicat pe pagina de Facebook a Amabasadei SUA.

Excelența Sa povestește că a știut că vrea să devină diplomat încă din adolescență, iar în 1990 părinții săi l-au înscris într-un program de vară pentru elevii interesați de Afacerile Externe, unde a avut ocazia să asculte doi diplomați americani vorbind despre contribuția lor la încetarea Războiului Rece, și în acel moment a decis să-și concentreze studiile academice pe Relațiile Internaționale, iar la 23 de ani a început cariera de diplomat.

„Cele mai frumoase amintiri din copilăria mea sunt călătorile cu mașina prin Statele Unite, când admiram bogăția și varietatea culturală. De atunci, am o profundă apreciere pentru unitate și putere în diversitate. Republica Moldova, la fel, are o istorie și o cultură bogată”, mai spune acesta.

Ambasadorul menționează că știe despre faptul că cetățenii Republicii Moldova vorbesc mai multe limbi, printre care: rusă, ucraineană, găgăuză și altele, precizând că și el cunoaște rusa și așteaptă cu nerăbdare să comunice cu toți cetățenii Republicii Moldova în timpul vizitelor prin țară.

„Sunt căsătorit cu Anny de 19 ani minunați și avem o fiică adolescentă – Hannah. Împreună suntem încântați să vizităm frumoasele podgorii, sate și orașe. Ne bucurăm de tot ce ne oferă Moldova, inclusiv sarmale și mămăligă. Nouă ne place natura, precum și activitățile în aer liber și întotdeauna suntem gata de aventuri. În calitate de Amabsador, eu respect și admir tenacitatea țării dumneavoastră de a-și consolida independența și a construi o societate democratică, stabilă și prosperă”, mai relatează diplomatul.

Astfel, Dereck J. Hogan subliniază că SUA au fost și vor fi întotdeauna un partener devotat al Republicii Moldova.

„Vă rog să vă conectați cu mine pe conturilee de Facebook, Instagram și Twitter ale Ambasadei și să-mi comunicați ideile dumneavoastră despre modalitățile de cooperare”, a îndemnat Ambasadorul.

Originar din statul Virginia, Hogan și-a început activitatea de diplomat în 1997. Din anul 2017, el a fost secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA. Noul ambasador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan. Diplomatul vorbeşte rusa și spaniola.

Vedeți și: (VIDEO) James Pettit, la final de mandat: Moldova merită ceva mai bun, un Guvern care contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X