Sursă foto: nytimes.com

Autoritățile federale au arestat un bărbat în cazul pachetelor cu explozibil expediate în SUA, relatează CNN, citat stirileprotv.ro.

Joi seară s-au făcut verificări la un oficiu poştal din Florida, de unde ar fi plecat unul dintre cele zece colete.

Între timp, investigatorii analizează dispozitivele explozive recuperate, care nu au fost detonate controlat de genişti. Nu e clar dacă persoana care le-a fabricat este un nepriceput sau în mod deliberat a vrut doar să creeze panică.

Anchetatorii americani cred că cel puţin unul dintre coletele explozive a plecat de la un oficiu poştal din Florida, care a fost verificat joi de o echipă de poliţişti şi genişti.

Zece dispozitive explozive au fost livrate, de la începutul săptămânii, unor personalităţi ale Partidului Democrat, precum fostul preşedinte Barack Obama şi fostul secretar de stat Hillary Clinton, dar şi către biroul din New York al canalului de televiziune CNN şi actorul american Robert De Niro. Pe numele vicepreşedintelui Joe Biden şi al membrei Congresului Maxine Waters au fost trimise câte două plicuri cu câte un dispozitiv exploziv fiecare.

Dispozitivele explozive rudimentare au fost trimise în plicuri de aceeaşi culoare, cu adresa tipărită şi având şase timbre cu steagul american. Însă niciunul nu a explodat.

Bombele au fost confecţionate din bucăţi de ţeavă, material pirotehnic şi bucăţi de sticlă. Aveau o baterie mică, un ceas digital şi un detonator care nu părea funcţional. De aici convingerea unor specialişti că intenţia făptaşului a fost de a crea panică, nu de a face rău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here