Jurnaliștilor de la posturile de televiziune Jurnal TV și TV8 le este interzis accesul la eveniemntele organizate la sediul Partidului Democrat din Moldova (PDM) deoarece „înjură” când intră în sediu și „nu prezintă știri pozitive” despre actuala guvernare. Cel puțin asta declară speakerul Andrian Candu când este întrebat când jurnaliștii celor două posturi de televiziune vor avea acces la sediul formațiunii politice.

„Vor primi acces atunci când vor respecta condițiile care sunt impuse din punct de vedere al codului deontologic și al politicilor legate de libertatea de exprimare. Eu nu privesc Jurnal TV. Eu am vorbit despre comportamentul greșit al unor jurnaliști. Atunci când un jurnalist intră în sala respectivă înjură și are un comportament inadecvat, îi poți pune anumite restricții”, a declarat Candu în cadrul unei emisiuni de la N4.

Acesta a adăugat că jurnaliștii de la posturile de televiziune Jurnal TV și TV8 vor avea acces la sediul PDM atunci când „o să se comporte civilizat și o să lucreze așa cum trebuie să lucreze un jurnalist”.

„O să intre în momentul în care o să caute surse, să facă știrea din diferite surse și nu dintr-o anumită sursă. Sunt televiziuni care niciodată în decurs de 4 ani nu au dat măcar o știre pozitivă. Oare chiar nu au fost evenimente pozitive pe parcursul acestei guvernări?”, întreabă Andrian Candu.

Amintim că, jurnaliștilor de la posturile de televiziune Jurnal TV și TV8 li s-a interzis accesul la briefingurile organizate la sediul PDM din cauza politicilor editoriale. ONG-urile de media au condamnat în repetate rânduri aceste acțiuni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here